Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem co s WC, které teče a instalatér tvrdí, že se jenom potí a orosuje horkem?

Dobrý den, řeším nemilý problém. WC začalo téct na podlahu - ovšem teče spodkem nohy, kde by voda vůbec neměla být. odpad je vedený zadem do přečerpávače a v těchto místech je sucho. Sice se potí nádržka WC, ale proč teče spodkem WC zepředu?? je to velké množství vody, za hodinu času louže přes půl koupelny. Od instalatéra jsem dostala radu dát si tam hadr, ale ten nic neřeší. Děkuji za všechny užitečné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teda to je rada k ničemu od vašeho dvorního instalatéra. Nemyslel, abyste mu dala ten handr na hlavu…
veckoo 31.07.2008 09:22
veckoo
Díky i Vám. už jsem včera zkoušela podobnou fintu - do mísy jsem nalila kečup (místo barviva), ale v… nový
žena v nouzi 31.07.2008 15:01
žena v nouzi
Kečup je příliš husté konzistence. Z toho co se dá lehce získat nebo bývá doma, mě napadá lák ze za… nový
veckoo 31.07.2008 18:04
veckoo
Ještě mne napadá ... jak máte do splachovací nádržky přivedenou vodu? Hadicí ze zdi? Někdy se stane,… nový
veckoo 31.07.2008 18:07
veckoo
vevnitř bývá polystyrenová vložka, která brání vnějšímu orosení nádržky My jí tam nemáme a na nádrž… poslední
rokator 31.07.2008 21:33
rokator

Teda to je rada k ničemu od vašeho dvorního instalatéra. Nemyslel, abyste mu dala ten handr na hlavu? Asi by to potřeboval. Unik vody v takovém množství není normální! Nevěřím, že by to nakondenzovalo.

Nejprve zjistíme, odkud voda teče. Zda ze splachovací nádržky, nebo z špatně utěsněného zaústění klozetu.

Zkusme do 15 litrového kbelíku obarvit nějakým potravinářským barvivem vodu a pomalu vlít do WC ... dále čekat, zda vám začne vytékat ona obarvená voda.
To samé případně udělat se splachovací nádržkou. Takto dohledáte, odkud vám voda uniká.

Poté vyhledat šikovného instalatéra, který příčinu odstraní.

Díky i Vám. už jsem včera zkoušela podobnou fintu - do mísy jsem nalila kečup (místo barviva), ale vytákala stále jen čistá voda, mísa tedy není prasklá a problém je jinde. trochu jsem se bála špinit nějakou barvou i nádržku, ale asi nic jiného nezbyde..PS: najít šikovného instalatéra určitě nebude problém, ale jak to má člověk poznat jen podle jména a telefonního čísla :-)

Kečup je příliš husté konzistence.

Z toho co se dá lehce získat nebo bývá doma, mě napadá lák ze zavařené červené čepy. Je silně nafialovělý. Ne/výhodou je, že barví. Spolehlivě ukáže cestičku úniku. Hádám, že na glazuře barva nezůstane a půjde normálně umýt. Pokud byste fialovou vodu dávala do splachovací nádržky, i kdyby ji mírně obarvila (vevnitř bývá polystyrenová vložka, která brání vnějšímu orosoní nádržky), vůbec to nevadí. Případně bych dal do rozprašovače SAVO a zabarvené stěny jím stříkal a umýval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru