Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavební dozor - rodiný dům

Stavební dozor, či spíše TDI - Technický Dozor Investora. Byl vždycky povinný, stále je a bude. Způsobilost vymezuje § 2, odst.(2) písm. d) Stavebního zákona 183/2006 Sb. (od 1.1.2007 plně nahradil předchozí Zákon č. 50/1976 Sb.)

V tomto zákoně se dále rozumí:… stavebním dozorem odborný dozor nad prováděním stavby svépomocí, vykonávaný osobou, která má vysokoškolské vzdělání stavebního nebo architektonického směru, nebo střední vzdělání stavebního směru s maturitní zkouškou a alespoň 3 roky praxe při provádění staveb

Projetanta bych k tomuto příliš netahal. Často se stane, že je v projektu jedna i povícero kapitálních bot, což projektant v rámci dozorování šikovně zamete, obyčejně s nemalým navýšením nákladů atd. Proti tomu pokud bude TDI provádět osoba nezaujatá, může chyby projektantovi omlátit o hlavu a ten ať potom navýšení uhradí. Projektant si pochopitelně může vyhradit právo Autorského Dozoru. To je jeho právo. Důchodcům bych se také raději vyhýbal. Občas totiž mají problémy s novými technologiemi a v rámci své zažité praxe nevědomky vytvoří roztomilé boty.
CINK

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny