Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace ploché střechy/terasy

Zdravím všechny stavební odborníky a kutily. Koupil jsem domek a řeším následující problém. Dům má sedlovou střechu nad celou plochou stavby kromě jedné části střechy kde má být balkon nebo terasa. Bohužel podlaha toho balkonu je jenom z betonových překladů přelitých tenkou vrstvou betonu. Dovedete si jistě všichni představit jak vypadá místnost dole když zaprší, říct že tam zatéká je slabý výraz. Chci balkon vydláždit ale nevím jestli je potřeba dát pod dlažbu nějakou izolaci. Jedna půlka známých říká že je potřeba podlepit pod dlažbu IPU, a druhá půlka říká že je to zbytečnost a ještě že když tam tu IPU nacpu tak mi dlažba do roka popraská. Jaký máte názor na tento problém. Případně uvítám jakýkoliv návrh či inspiraci a nejraděj konkrétní technologický postup při řešení. Předem dík

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím,řeším podobný problém. Terasa nad garáží 6x4 metry, roku 1966 Povrch je dlažba,kde byly asi…
reifik 24.01.2011 22:51
reifik
Silikon byl hodně špatným řešením. Fungovalo to vůbec? a když tak jak dlouho? Jinak jak jsem psal vý… poslední
sHpy00n 25.01.2011 10:29
sHpy00n

Zdravím,řeším podobný problém.
Terasa nad garáží 6x4 metry, roku 1966 Povrch je dlažba,kde byly asi před šesti lety spáry probroušeny a zadělány šedivým silikonem .Ale stejně pod dlažbu zateká.
Šlo by na tuto dlažbu aplikovat tekutou lepenku?Nebo radějí vše odstranit,t.j. dlažbu,spádovou vrstu betonu a staré izolace s oplechováním až na stropní panely a začít od začátku?
Děkuji za případné rady.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru