Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace ploché střechy/terasy

Zdravím všechny stavební odborníky a kutily. Koupil jsem domek a řeším následující problém. Dům má sedlovou střechu nad celou plochou stavby kromě jedné části střechy kde má být balkon nebo terasa. Bohužel podlaha toho balkonu je jenom z betonových překladů přelitých tenkou vrstvou betonu. Dovedete si jistě všichni představit jak vypadá místnost dole když zaprší, říct že tam zatéká je slabý výraz. Chci balkon vydláždit ale nevím jestli je potřeba dát pod dlažbu nějakou izolaci. Jedna půlka známých říká že je potřeba podlepit pod dlažbu IPU, a druhá půlka říká že je to zbytečnost a ještě že když tam tu IPU nacpu tak mi dlažba do roka popraská. Jaký máte názor na tento problém. Případně uvítám jakýkoliv návrh či inspiraci a nejraděj konkrétní technologický postup při řešení. Předem dík

Předmět Autor Datum
Izolace musí být bezpodmínečně, to je bez debat a nehodlám diskutovat proč. Prosím přijměte to jako…
sHpy00n 22.07.2008 21:28
sHpy00n
Díky moc za odpovědi.
Bromden 24.07.2008 17:08
Bromden
A teď nejlevnější řešení, Doporučte mě něco levného. Mám stejný problém, terasa 34m2 na severozápad…
elda3 24.01.2011 14:51
elda3
Na IPU zapomeňte. Zkuste tekutou lepenku. Je to dvousložkový nátěr, nebo tekutou elastickou hydroizo…
faaic 24.01.2011 18:02
faaic
Já bych se zase bál nejlevnějšího řešení. Pokud ano, tak jak už bylo řečeno, stěrkovou hydroizolaci…
sHpy00n 25.01.2011 10:18
sHpy00n
Pokud máte rovnou plochu,stačí položit folii(Fatrafol)na ni geotextilii,pak speciální zem,směs na st…
Jabraka 24.01.2011 22:34
Jabraka
Zdravím,řeším podobný problém. Terasa nad garáží 6x4 metry, roku 1966 Povrch je dlažba,kde byly asi…
reifik 24.01.2011 22:51
reifik
Silikon byl hodně špatným řešením. Fungovalo to vůbec? a když tak jak dlouho? Jinak jak jsem psal vý… poslední
sHpy00n 25.01.2011 10:29
sHpy00n

Izolace musí být bezpodmínečně, to je bez debat a nehodlám diskutovat proč. Prosím přijměte to jako fakt. Půlce známým že vzkazuju že jsou tupci a těm druhým že hlupáci. Omlouvám se, ale jsem dneska fakt nějakej nabroušenej. [10.gif]

Těď k věci. Pro řešení Vašeho problému nabízí mnoho výrobců komplexní systémy. Jako stavební firma nejčastěji sázíme na osvědčenou kvalitu - Konstrukční systémy pro balkony a terasy Schlüter®. Zde se připravte, že za kvalitu také slušně zaplatíte. Další možností je Certifikovaný balkonový systém SCHÖNOX s použitím hydroizolační stěrky. Obdoba je BOTAMENT nebo HASOFT. S posledně jmenovaným jsem se sice ještě nesetkal, ale zmiňuji ho záměrně, poněvadž se vždycky musím děsně řehtat pojmenování jejich produktů.

P.S.: snažně prosím adminy. udělejte prosim, prosim nějakej filr na ten tfujtajxl IPU. Jak o tu ještě jednou zahlídnu, tak hážu booka z okna, desktop přejedu válcem, kluka odhlásím ze stavební průmyslovky a nechám se zalejt do betonu... [2.gif]

A teď nejlevnější řešení, Doporučte mě něco levného. Mám stejný problém, terasa 34m2 na severozápad ale dlažbu chci nechat (každa vrstva dobrá). Slova "ipa" se nebojím, poradí někdo něco pro babičku v důchodu ?
Děkuju

Na IPU zapomeňte. Zkuste tekutou lepenku. Je to dvousložkový nátěr, nebo tekutou elastickou hydroizolaci, ale ta jen v interieru. Ta je jednosložková. Nevím, jest-li to bude pro Vás to nejlevnější řešení, každopádně se to obejde bez bouracích prací. A izoluje na hrom.

Zdravím,řeším podobný problém.
Terasa nad garáží 6x4 metry, roku 1966 Povrch je dlažba,kde byly asi před šesti lety spáry probroušeny a zadělány šedivým silikonem .Ale stejně pod dlažbu zateká.
Šlo by na tuto dlažbu aplikovat tekutou lepenku?Nebo radějí vše odstranit,t.j. dlažbu,spádovou vrstu betonu a staré izolace s oplechováním až na stropní panely a začít od začátku?
Děkuji za případné rady.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru