Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můj boj (s červotočem) - Lignofix I-Profi

Koupil jsem si vyřezávaný kus jakéhosi pseudorenesančního sekretáře, jehož horní část chci použít jako polici na stěnu. Při nákupu jsem si všiml, že v nábytku jsou sem tam díry po červotoči, ale vypadaly zastarale. Nejvíce jich bylo v zadní desce (takový ten starožitný sololit).

Natřel jsem zmíněnou desku lihovým mořidlem a poté i šelakem. Při následně manipulaci však z těch děr začaly vypadávat piliny.

Jet s tím kusem do Roztok na ozařování se mi nechce, protože vím, že červotoč tak jako tak pobyt ve standardně vytápěném bytě nepřežije. Stejně bych ale chtěl nějaké opatření učinit a jediné, co mne zaujalo, byl Lignofix I-Profi.

Chtěl bych se proto zeptat, zda s ním máte někdo nějaké zkušenosti, zejména zda jeho přímá aplikace na tmavé lakované dřevo nezpůsobí nějaké negativní následky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, s Lignofixem přímo zkušenost nemám, ale použil jsem v boji s nimi Xyladecor - Smrt Červotoč… nový
Tonda33 01.08.2012 16:05
Tonda33
Vážení, děkuji za milý a též přínosný text všem, kteří už s červotočem ve starých krámech dobojovali… nový
Bromovka 08.08.2012 00:54
Bromovka
Dobrý den, oživuji diskusi, snad se mi také dostane rady. Máte někdo zkušenost s Lignofix I profi OH… nový
marcelína 05.05.2014 12:34
marcelína
Vodný Lignofix nesmrdí, takže by měl smrdět jen líh. Určitě při stříkání použijte masku. poslední
kejki 05.05.2014 23:00
kejki

Zdravím,
s Lignofixem přímo zkušenost nemám, ale použil jsem v boji s nimi Xyladecor - Smrt Červotočům (nebo tak nějak) a souboj jsem vyhrál :-) Kupoval jsem zde (odkaz), snad budete taky úspěšný...

Hodně zdaru!

Tonda

www.barvylakydrogerie.cz/produkty/drevo/penetrace-zakladni-nater/xyladecor-xylamon-proti-cervotocum-0-75l

Vážení, děkuji za milý a též přínosný text všem, kteří už s červotočem ve starých krámech dobojovali, já budu teprve po zakoupení svého prvního lignofixu začínat. Nesmírně jsem se u čtení Vašich rad pobavila, kéž by bylo víc takovýchto kultivivaných a vtipných diskuzí. Když se například potřebuju dozvědět cosi z oblasti IT, zabrousím do diskuzí s radami a jsem v šoku, jak se tam o sobě vyjadřují, místo aby normálně poradili. A díky za to slavné heslo - taky mu dávám rok, maximlně dva :))))

Dobrý den, oživuji diskusi, snad se mi také dostane rady. Máte někdo zkušenost s Lignofix I profi OH, který je na lihové bázi? Byl mi doporučen na ošetření nábytku, protože do něj nezanáší vlhkost. Jak jste se chránili při aplikaci stříkáním?
V bezpečnostním listu přípravku se píše, že je vysoce toxický a že by se měla použít ochranná maska s filtrem A, jinak přípravek poškozuje dýchací cesty. Používáte při nástřiku (venku samozřejmě) nějakou masku? Jak dlouho musí přípravek schnout? A není pak v místnosti cítit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru