Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můj boj (s červotočem) - Lignofix I-Profi

Koupil jsem si vyřezávaný kus jakéhosi pseudorenesančního sekretáře, jehož horní část chci použít jako polici na stěnu. Při nákupu jsem si všiml, že v nábytku jsou sem tam díry po červotoči, ale vypadaly zastarale. Nejvíce jich bylo v zadní desce (takový ten starožitný sololit).

Natřel jsem zmíněnou desku lihovým mořidlem a poté i šelakem. Při následně manipulaci však z těch děr začaly vypadávat piliny.

Jet s tím kusem do Roztok na ozařování se mi nechce, protože vím, že červotoč tak jako tak pobyt ve standardně vytápěném bytě nepřežije. Stejně bych ale chtěl nějaké opatření učinit a jediné, co mne zaujalo, byl Lignofix I-Profi.

Chtěl bych se proto zeptat, zda s ním máte někdo nějaké zkušenosti, zejména zda jeho přímá aplikace na tmavé lakované dřevo nezpůsobí nějaké negativní následky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, oživuji diskusi, snad se mi také dostane rady. Máte někdo zkušenost s Lignofix I profi OH… nový
marcelína 05.05.2014 12:34
marcelína
Vodný Lignofix nesmrdí, takže by měl smrdět jen líh. Určitě při stříkání použijte masku. poslední
kejki 05.05.2014 23:00
kejki

Dobrý den, oživuji diskusi, snad se mi také dostane rady. Máte někdo zkušenost s Lignofix I profi OH, který je na lihové bázi? Byl mi doporučen na ošetření nábytku, protože do něj nezanáší vlhkost. Jak jste se chránili při aplikaci stříkáním?
V bezpečnostním listu přípravku se píše, že je vysoce toxický a že by se měla použít ochranná maska s filtrem A, jinak přípravek poškozuje dýchací cesty. Používáte při nástřiku (venku samozřejmě) nějakou masku? Jak dlouho musí přípravek schnout? A není pak v místnosti cítit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru