Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mnoho starých nátěrů v paneláku

Ahoj, pozdě bycha honit, ale narazil jsem na tuhle obsahlou poradnu a prekvapilo me spousta odbornych a vstřícných rad. Já bych měl tedy taky jeden maly dotaz. Podle vyhledavani jsem ho nenašel, tak snad se nebudu po nekom opakovat.
Nastěhovali sme se do panelaku a hodláme si pokoje vymalovat podle svého jenže: v jednom pokoji byly tapety a ten druhý na sobě měl asi již pěknou řádku nátěrů, protože při pokusech o nátěr se mi váleček olepil starymi barvami. Tak k těm dotazům.
Jak odstraním ty staré barvy? Seškrábnutí špachtlí na sucho nebo na mokro? variantu jenom to napenetrovat a malovat zavrhávám protože už mi neco ulpělo na válečku a teď jsou tu 3D mapy a ty nechci.
Tapety jsem namočil a stáhnul, ale co dál? ty vrstvy pod nima taky nejak oškrábnout? víte mám panickou hrůzu z toho že sejmu i ten originál štuk co je v paneláku. na štukování fakt nemám. plete se mi tu malej cvrček pod nohama a moc klidu na to nemám. a ještě se mi zdá že panel s oknem žádný štuk nemá. ten povrch tam byl pod tou tapetou uplně jiný než na ostatních panelech. i ta tapeta se hůř sundavala.
Laický dotaz nakonec. opravdu tam ten štuk musí být? nedejbože bych zjistil, že sem strhnul omítku nebo štuk nebo co to tam je (jestli vůbec, protože to nerozeznám od vrstvy staré malby) nemůžu malovat bavou přímo na panel?. to je to fakt takový problém?

vím že je to nahonem, že se ptám až když mám rozděláno, ale uvítám jakýkoli rychlý podnět poznatek radu i "za ucho" ;-)
díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny