Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V pohodě zahradní hadicí Gardena, nebo ještě lépe takovéhle ty průhledné, se špagátovejma punčocháče…
Rce 03.07.2008 21:55
Rce
Tak tohle by mě nenapadlo. V topném systému je přece dost teplá voda. Nebyly by nějaký fotky? Zajíma…
veckoo 05.07.2008 12:53
veckoo
Tenkrát jsme to zkoušeli v laborce v peci, 100°C v pohodě vydržely, trošku změkly, ale plně funkční.…
Rce 05.07.2008 23:36
Rce
Díky moc za fotky a doplňkový info. Zajímal mě hlavně detail přechodu z hadice na kohout. Je tam vid… nový
veckoo 06.07.2008 12:16
veckoo
Nojo, co dneska není Čína. Pomalu bude Čína záruka kvality :-/. Je fakt, že česká hadice je nejlepší… poslední
Rce 07.07.2008 12:19
Rce

Tenkrát jsme to zkoušeli v laborce v peci, 100°C v pohodě vydržely, trošku změkly, ale plně funkční. Větší teplotu ve vodě neuděláš. Bohužel, fotky sestaveného topení asi už nebudou, tady to je před třemi lety vyhozené na hromadě, při předělávce do mědi. Původně to mělo být provizórium na jednu zimu - hadicema se v celém domku udělalo topení za víkend, vydrželo to v pohodě 25 let. Hlavní stoupačka byla roura, aby při tenkrát častému výpadku šťávy, fungovolo topení i na samotíž, ale nebyla nutná. Z ní už vše půlcoulovými hadicemi. Paráda. Však to podle mého vzoru udělalo obdobně i více lidí.

//Edit: Ano, rozebíratelné. Vzpomínám, že jsem u jednoho radiátoru potřeboval vymněnit zarezlý ventil. Normálně by se musel systém vypustit. Přívodní a odvodní hadici jsem zalomil a svázal špagátem. S kýblem pod ventilem jsem odšrouboval konec hadice (koncovku, co se dává na kohout, přímo pasuje), vytekly tak 2 litry do předem připraveného kýble, hasákem se vytočil ventil, dal nový a hadice připojila, uvolnily špagáty a odvzdušnilo se. Celková doba opravy cca dvacet minut.

//Edit2: Ještě jsem nalezl detail vyhozeného hadicového systému. Jsou vidět hadicové koncovky, které pasují přímo na ventily a k trubkám byly připojeny obyčejným tříčtvrtě coulovým dvojniplem (vsuvkou), který jsem pro těsnost zabrousil na brusce - pak přiložené těsnění k hadicové koncovce dobře těsní. Za ta léta nebyla jediná potopa, že by někde něco teklo.

Díky moc za fotky a doplňkový info.
Zajímal mě hlavně detail přechodu z hadice na kohout.
Je tam vidět, jak je hadice silnostěnná.
Nevím, jeslti by se v dnešní době, kdy je obrovský tlak vyrobit co nejlevněji a prodat s co nejvyšším ziskem bez ohledu na kvalitu vyplatilo do této nouzovky jít. Určitě bych nekupoval nic jinýho než hadice vyrobený českou nebo německou firmou.
Gardena je tuším Čína, aspoň lopatka byla.
Mě se to líbí jako flexibilní nouzovka, něco to do sebe má.
Bál bych se, že mi to někde vyčůrá.
:))

Nojo, co dneska není Čína. Pomalu bude Čína záruka kvality :-/. Je fakt, že česká hadice je nejlepší hadice. Původně to byla nouzovka, protože tenkrát za hlubokého socialismu se nestačilo všechno potřebné poshánět včetně úderníka s autogenem, tak to mělo být na jednu zimu, že další léto to půjde do rour. Ale známe to. Když něco funguje, předělávka se odkládá, čas letí a tak to zůstalo 25 let. Pak se toho předělávaly podlahy, topení se muselo vypustit a bál jsem se, že pak v zimě začnou radiátory téci (každé vypuštění, obzvlášť po 25 letech je dírotvorné), tak se daly nové a udělal se rozvod mědí. Hadicím by samozřejmě prorezavění nehrozilo, určitě by vydržely dalších 25 let. S vyčůráním problém nikdy nebyl, akorát jsem se bál, aby hadici neprokousalo štěně, ale spokojilo se sežráním několika párů bot :)). Stejnýma hadicema jsme u kamaráda připojili sprchový box - takový ten s tisíci tryskama a rádiem a možná i grilem. Je to už 3 roky a nečůrá nikde, ač ve vodovodu je podstatně větší tlak, než v topení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru