Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem strukturovaná omitka

chtěla bych se zeptat, když chceme malovat stěny bytu barevně a rádi bychom udělali pod stropem asi 15cm proužek,kerý by zustal bílý. Použili jsme k tomu papírovou pásku,ale na te strukturovne omítce barva zalézá místy i pod tu pásku,takže po jejím sunadání je proužek hrbolatý, křivý. Vyzkoušeli jsme i s barvou hodně hustou a efekt stejný. Nevíte si s tím někdo rady?

Předmět Autor Datum
Nemám to vlastnoručně odzkoušené, ale já bych to řešil použitím pásky umístěné o cca 1-2 cm níž, a n… nový
StanB_ 24.06.2008 19:40
StanB_
Možná je to mimo, ale napadlo mě, co to stříknout fixírkou? Jakoby zpod té pásky. Když by byla barva… nový
veckoo 24.06.2008 23:19
veckoo
Malíři pokojů to dělají takto: Mají tenké dřevěné pravítko, většinou navlečené ve štaflích, aby bylo… poslední
Rce 25.06.2008 02:33
Rce

Nemám to vlastnoručně odzkoušené, ale já bych to řešil použitím pásky umístěné o cca 1-2 cm níž, a následně bych hrbolatý okraj zarovnal linkovacím válečkem podle pravítka (stejnou barvou). Tomu podtečení pásky malbou se na hrubé omítce asi zabránit nedá.

Malíři pokojů to dělají takto: Mají tenké dřevěné pravítko, většinou navlečené ve štaflích, aby bylo hezky prohnuté do oblouku. Při dělání proužku/linky přiloží toto pravítko ke zdi tak, aby se nedotýkalo celou plochou zdi (proto ten oblouček), aby pod něj nezatekla barva - jako zatekla pod tu nalepenou pásku. Pak silnějším štětcem podél tohoto pravítka udělají linku a postupují po celé stěně. Je možno předem udělat rovnou čáru "cvrnkacím" špagátem a podle ní vést linku pravítkem. Má-li být proužek, od linky dále se to již opatrně štětkou domaluje. Není-li pravítko prohnuté do oblouku, lze si pomoci při troše šikovnosti podložením prsty nebo přilepením dřevěných hranolků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru