Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik pěněz ročně protopíte plynem?

RD, siporex 30cm, žádné zateplení. Okna dřevěná (ale žádné komunistické "stavebniny", nýbrž pečlivá ruční výroba na zakázku ze suchého dřeva), s kovotěsem. Podkrovky izolované 2x5cm polysterénem, mezi tím rotaflex nebo prefizol, zespodu podbité dřevěným záklopem a obložené dřevem nebo přes rabicové pletivo zaomítané. 70% podsklepené, 30% garáž.

Kotel ETI 45 (Maďarsko), nucený oběh, kombinovaný bojler (el/topení, v současné době ohříváno celoročně topením - samotížka, zavřené duomixy do zbytku baráku) 180 litrů, 18 radiátorů (hliník), z toho 4 trvale zavřené. Kuchyň pouze elektřina.

Loni (do jara 2008) jsem platil 32 tisíc.

Topíme ale hodně divně. Jelikož s manžekou nikam do práce nechodíme minimálně 15 let a úřadujeme z domova, musíme tomu přizpůsobit topný režim. Navíc, kotel máme hodně předimenzovaný. Topím tak, že ručně zapínám/vypínám jak kotel, tak oběhové čerpadlo podle potřeby (ručně... no el. spínači, ale žádná automatika, hodiny, komexterm...). Něco i ukočírujeme termostatickými ventily. Při vypnutí samozřejmě v kotli pořád hoří věčný plamínek, ale kotel i při poklesu teplot nesepne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny