Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyhodnost/nevyhodnost uspornych technologii - zobytneni pudnich prostor

Podlaha:
Pokud nejsou trámy v rovině, srovnat roštem. Na rošt (nebo přímo na trámy) pak dát osb-desky (http://stavebniny.baushop.cz/osb-desky/). Mezi trámy pak skelnou vatu, nebo foukaný drcený papír. Foukanou izolaci z papíru dělá třeba CIUR Brandýs nad Labem a také foukanou, ale drcenou minerální vlnou pak IP Polná (Google poradí). Od drceného papíru ale raději dál, je na něj na netu hodně negativních názorů (http://www.dumabyt.cz/diskuse/detail/1/?thread=60&g oto=3112&id=3112#3112).
Na OSB pak podle libosti. Plovoucí, linoleum, podlahové palubky, parkety (doporučuju se zeptat Paulluse, stává se z něj už parketový odborník ]:))...

Příčky
Na příčky jednoznačně sádrokarton. Stejně si myslím že nic těžšího ti statik nepovolí. Připrav se na to, že musíš použít sádrokarton protipožární, který je trochu dražší. Montují se snad přímo na desky, je dobré poznačit si, kde jsou trámy a montovat příčky na nich. Příčky vycpat skelnou vatou.

Zateplení venkovních stěn
Na tom doporučuji rozhodně nešetřit. Nejenom zima, ale i vedro je svině. Nevím jak je venkovní zeď silná, ale 20 a více cm skelné vaty neuškodí. Fasádu zvenčí asi zateplovat nehodláte (vzhledem k výšce ?).

Začal bych asi statikem, ten určí z čeho a zda vůbec ano.
Málem bych zapomněl:
V jakém stavu jsou dřevěné části? Není to červotočí rajón? Vzhledem k stáří snad ne, preventivně by možná bodla prevence Lignofixem.

Nejsem z oboru, takže moje názory prosím s rezervou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny