Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlkost v domě

Zajímalo by mě:
Kde se vám ty plísně tvoří?
Jsou to rohy?
Jsou to místa, kde máte u zdi přistavěný nábytek?
Výše to již kolega psal - VĚTRAT A VĚTRAT !!!

Mě se za nábytkem na zdi také udělala plíseň a to je tam dobrých 15 cm mezera a jak jen to jde, tak větrám. Místnost je jinak suchá.

Pomohlo mi následující:
1. Udělal jsem silný postřik za pomoci - "Savo proti plísním" (sáhněte raději po respirátoru a ochranných brýlích i rukavicích).
2. Hned jsem tu místnost přestal obývat, intenzivně větral a když ta plíseň byla zlikvidována (vyžrána a vybělena), tak jsem vzal silonový jemnější kartáč a tu postiženou část zdi jsem normálně namokro vykartáčoval a máčel ji při tom štětcem. Prostě šla malba z omítky za pomocí vody kartáčem dolů. Přitom jsem nešetřil vůbec vodou abych docílil opravdu důkladného vykartáčování původní zasažené malby na zdi. Noviny na podlaze to vzaly do sebe, nepořádek z toho tolik nebyl.
3. Následovalo období schnutí, Savo z první aplikace ještě v místnosti čpělo ...
4. Když to vyschlo, opět přišlo na řadu Savo a silné nástřiky na zeď (nechci říct - dokud zeď pila, ale mělo to k tomu hodně blízko), ale opravdu jsem Savem nešetřil. V místnosti se nedalo být, je to tak minimálně na týden z ní utéct a stále ji větrat. Druhý den když jsem viděl že už zeď prosychá jsem ji opět nastříkal Savem a nešetřil jím. Po více než týdnu Savo vyprchalo, zeď proschla a světe div se, zeď je do dneška krásně bílá (ani jsem ji nepřetíral, protože to byla jen část cca 1m2 za nábytkem. Savo v místnosti po uschnutí ještě nepatrně čpělo, ale v jarním období to rychle vyšlo z místnosti větráním.

Asi mě lékaři, malíři a stavaři ukamenují, ale tohle mne velmi pomohlo a proto doporučuji vyzkoušet tam, kde máte možnost místnost delší dobu větrat a neobývat.
Člověk to rád podstoupí když má naději na to vyhrát boj s plísní, kterou někteří vedou až tak urputně, že se ze zoufalství a z prohraného boje stěhují jinam.
Důležité - dejte tomu trpělivost a čas, vyplatí se vám to.

Určitě se ale pokuste hledat příčinu, proč se Vám ta plíseň tvoří, tímto řešíte odstranění následků a do jisté míry dost nešetrným a nešikovným způsobem i prevenci ...
Ve vašem případě se to zdá být jasné - nová okna těsní na rozdíl od těch starých a místnost nemá "přirozenýho lufta".

Přeji ať se vám to podaří a určitě nám dejte vědět jak jste postoupil, i kdybyste můj návod nepoužil, nebo se vám neosvědčil, což ukáže čas v řádu měsíců.
;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny