Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysavac s naklepavaci hlavou.

Mam takový dotaz: prečetl jsem si diskuze na téma jaký vysavač a tak (tady i vedle), ale po předváděčce u nás doma mi vrtá v hlavě červík:
Ty holky to samozřejmě měly zmáknutý, samý reklamní kecy, ale jedna věc se moc okecat nedala:
Nejdřív vysály kus koberce tím jejich zázrakem a položily na stůl hadřík s hromádkou prachu a chlupů. Pak požádaly, abysme vysáli stejnej kus naším vysavačem a po něm to přejely zase tím jejich předraženým krámem. Ta hromádka prachu a chlupů byla skoro stejná.
Neboli jejich argument o tom, jestli opravdu chceme dělat "zbytečnou práci" se nedal jen tak zkousnout.
Šlo o nějakej Vorwerk s naklepávací hlavou a suchým systémem, kterej prej nahradí jak vyklepávání koberců na klepadle, tak s jejich patentovaným suchým práškem i mokré čištění. Navíc vibrující rotační kartáče zároveň vyčešou všechny chlupy.
Máte s tím nějaký zkušenosti a hlavně víte o nějakým podobným systému, kerej by nestál pětkrát tolik, než na kolik vypadá?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pridam svoj postreh na VK 140, zena dotiahla pred par dnami domov dealera lebo jej v telefone slubil…
fleg 05.10.2011 08:59
fleg
ako fleq ty si nejaky chytri sacky stoja 30euro vydrzaia 1 sacok 3-4 mesaice samozrejme 1-3 sacky mi… nový
bodo 05.04.2012 18:20
bodo
To je fakt. 100 eur sem, 100 eur tam.... vždyť co je na tom drahého? K tomu mám jen jedno: "Komu nen… nový
RITCHI 06.04.2012 16:10
RITCHI
ked budem mať nasraté v hlave tak aj 1000ku dám za vysávač (peňazí) poslední
roztoč 09.09.2015 10:51
roztoč

Pridam svoj postreh na VK 140, zena dotiahla pred par dnami domov dealera lebo jej v telefone slubili nejaku filtracnu konvicu zadarmo(ktoru vo finale nikto doma nepouziva).
Pred par rokmi som sa u rodicov tiez nahodou zucastnil prezentacie Rainbow (co je to iste len zalozene na vode), takze som ocakaval podobne masirovanie mozgov. A nemylil som sa. Najprv trosku teorie, potom povysavajte si a potom povysavam ja (nenapadne vysal aj kusok mimo;o)), potom ukazka vytahovania bordelu z matracu (tam spravil chybu, ze sa ma snazil presvedcit, ze moja odumreta koza prejde cez deku a plachtu, comu neverim tak mikroskopicke ciastocky su to zase neni), ktory nasledne nato podpalil na lyzicke, aby tomu dodal efekt, ze to navyse aj smrdi. Potialto sa prezentacia v podstate zhodovala s Rainbow.
Ale cim ma uplne dostal bol zavercny marketing....najprv cena 2200 Eur, nechal ma chvilku nech sa preberiem zo soku a hned zacal, toto by ste nemusli mat, staci vam zaklad, nasa firma je podporovana "europskym vysavacovym fondom", proste nejakym fondom (bolo tam slovo europsky), a preto sme dotovani a mozeme vam dat okamzite zlavu na 900 Eur, aleco pomyslel som si, takze ma ohuri nejakym vymyslenym fondom a hned da 60% dole? Cakal som co bude dalej, takze ked som naznacil solventnost tym, ze mam 2 firmy okamzite sa chytil a zacal ponukat splatkovy kalendar a moznost OKAMZITEHO pouzivania tohoto zazraku, samozrejme s navysenim. Rocnu percentualnu mieru nakladov, ktoru musi kazdy predajca pri predaji na splatky s navysenim uvadzat mi vsak povedat nevedel, mojej prekvapenej zene som vysvetlil, ze uz nie sme na 900 Eurach, ale niekde na 1400 (ona mu na to skocila). Ked som sa ho spytal, ze preco navysuju cenu, ked su predajcovia co davaju na splatky za tu istu cenu ako v hotovosti tak uz len habkal, ze to je finta a ze to nikto tak nerobi. Nechcel som robit problemy, bol piatok, bol vecer a on sa chudak velmi potil v tom saku u nas, ale ako strojarovi mi nedalo a zacal som rypat, ze preco je to take drahe. Vysvetlenie, ze ide o Mercedes medzi vysavacmi mi nestacilo, navyse je dost odveci, auto vas reprezentuje, a preto sa znacku plati, kdezto vysavac je vacsinu casu v skrini. Pokusil sa z toho dostat tym, ze su tam rotacne stetinky a ze to zaroven vibruje, ked som argumentoval, ze to si predsa moze zariadit kazdy vyrobca vysavacov tak to zabil tym, ze to by straaasne zdvihlo cenu vysavaca a to ma dost pobavilo, pretoze medzi strojarskymi a plastarskymi firmami mam kopec spoluziakov a urcty prehlad o vyrobe. Ked videl, ze to nezabralo pokusil sa to zachranit motorom, co sa nekazi, nasledne na to som diskusiu ukoncil, uz mi ho bolo fakt luto. Pokusil sa ma este citovo vydierat, ci necham zenu robit zbytocnu robotu-vysavat nasim vysavacom a ked som nereagoval zbalil si kram a odisiel.
Nevravim, ze ten vysavac je smejd, ale jeho vyrobne naklady tvoria zlomok predajnej ceny a pridanu hodnotu okrem osobneho predvedenia vo vasom byte nevidim ziadnu. Navyse dealeri takticky mlcia o cene nahradnych dielov (snura, sacky, filtre...atd), na ktorych pekne ryzuju na vas dalej. To u mna nie je obchod to je okradanie zakaznika.
Inak ak by ste si chceli vychutnat dealera odporucam nasledovne veci.
- fintu, ze vysava po vas to iste miesto doplnte fintou, ze vysava sam po sebe, ale dopredu ho na to neupozrnite, proste prejdite jedno meisto vasim a jedno miesto ich vysavacom a nasledne to zopakujte uz len z ich. Vysledok bude totozny.
- fintu s vysavanim matraca nech zopakuje po chvilke na tom istom mieste, verim, ze z neho vysaje rovnaky bordel, ako niekto povedal vyssie prasit sa bude vzdy a sterilna cistota vlastne ani nenexistuje
- vsetky informacie sa daju googlit, ako rozpraval ja som sedel za notebookom a medzitym si cital o tom ich slavnom vyrobku diskusie, budete mat moznost sa pytat z fleku
- urcite by som sa pytal na prevadzkove nalady, cize spotreba sackov, opotrebenie filtrov, preco nie je vysavac dozivotna zaruka ked je to taky zazrak a pod
- ak by vas tiez ohuroval takym nejakym fondom co ich dotuje nech vam o nom povie viacej a hlavne preco to ten fond robi a odkial je financovany
- dobre aj pytat sa co je na tom ich vyrobku take drahe, ak vas odbije tym, ze ta rotujuco-vibracna hlavica tak sa tym nenechajte odbit, je to len kus plastu so stetinkami napojene na vibrator, nemusi byt clovek ani strojar a bude vediet, ze toto ma vyrobnu cenu mozno 30 Eur. Argument, ze je tam super motor vyvijane na mesiaci neobstoji, ak je taky uzasny preco nan nie je dozivotna zaruka a pod.

Inak odhadol som celkove vyrobne naklady toho pristroja na 100-150 Eur a aj to za predpokladu, ze ten motor je naozaj nieco specialne, takze cena 2200 (alebo 900 po zlave) je z mojho pohladu neobhajitelna.

ako fleq ty si nejaky chytri sacky stoja 30euro vydrzaia 1 sacok 3-4 mesaice samozrejme 1-3 sacky mi isli dost rychlo tak ako mi predajca aj povedal ostatne aj 4-5 mesiacov.co sa tyka vysavania vysaval som presne po tom istom mieste aj s mojim aj s forwerkom a prach bol tam to iste ako ked vysaval na inom mieste on.Co sa tyka zaruky sak davaju 25r zivotnost systemu to ti je malo? ktora vec ti vydrzi 20r? televizor za ktory das 1000 evri alebo auto za ktore das 10.tis eur a predas po 5r za ledva 4? + Systém forwerk nema len rotacne kefy ako tu niekto popisuje ale aj vybracne tzn ze PRASI chapes? rozdiel?A len tak zavolal som si o 2 mesiace toho isteho predajcu nech mi vyprasi s ich systemom lebo mal tam to priesvitne a dal si satku tak oproti tym 4 cm co som tam mal predtym mal som tam 4mm tak to je kurva rozdiel a to som prasil matrace raz tyzdenne 5min stym systemom.Takze ak chces a spis v srackach co tam roztoce vykadia tak ok sak vpohode.A co je na nom take drahe?A CO JE DRAHE NA BMW alebo MERCEDESE? alebo co je drahe na SONY a co na takom FUNAJ?BTW mne sacky ten sneh a vsetko dealer povedal kolko stoja a ako sory ale 30eur dat na 2,5KG toho snehu ozaj nieje moc hlavne ze nemusim drhnut koberec jak Kkt..... a cistil som si tym aj auto a ssuper vec hned suche a perfektne to vytepovalo ....mam ho uz nejaky ten piatok a super vec je ta ze mozem si ddokupit k staremu telesu aj nove hubice....A co sa tyka toho na splatky sak ked mas 2 firmy si to vezmi bez splatok a mas bez navysenia a nepindaj! a navysenie je tam preto lebo to robi cez nejaku splatkovu spolocnost nemyslis? tzn ake si da spolocnost podmienky take musi dealer dodrziavat.Ale nam to vsetko povedal sak aj tie splatky co mas ze na 10 splatok neprepalatite ze zeplatite 100eur a potom 10xpo 100 tak si zrataj za 10 mesiacov mas hned 100 preplatenie....

ale nic vzdy budu chytrolini ako ty vsade bol vsetko videl.......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru