Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výroba regulátoru

Ahoj všichni otec chová hady a já jsem mu slíbil že mu dám regulátory nebo spínací hodiny.Digitální stojí kolem 300-450kč a to je podle mě dost.Když jsem hledal na internetu tak jsem nic podrobného nenašel.Pokud někdo z vás ví jak na to tak mi to pls foďte sem nebo na mail lkuba@seznam.cz(věcy na výrobu,postup...)Díky;-)

Předmět Autor Datum
digitální spínací hodiny s širokými možnostmi nastavení stojí v Hornbachu 199,- Kč a za ty prachy si…
Moas 29.04.2008 06:49
Moas
Mechanicky spinaci hodiny (hadovi 5minut rozdilu v periode denne nevadi) jsou jeste levnejsi... Aneb…
bahno 29.04.2008 12:16
bahno
Já koupil před třemi lety v OBI digitální spínací hodiny za 169,- Kč a musím říct, že to byl dobrej…
leo 29.04.2008 14:25
leo
450Kč ti přijde moc? Než se s tím doma bastlit, shánět součástky, dělat na to krabičky, tak to raděj…
Prasak 29.04.2008 19:34
Prasak
Mě to nepříde moc ale otec jich potřebuje 21.A když si to spočítáš tak ti výjde číslo cca 3150.Takže…
Bobik22 30.04.2008 21:26
Bobik22
Najlepsie by bolo keby si tu napisal, naco to ma vlastne sluzit, pretoze regulator a spinacie hodiny…
pravy-exolon 01.05.2008 10:43
pravy-exolon
a dále - má to udržovat jednu teplotu, nebo teplotu v rozmezí MIN - MAX? Mají ty teploty být nastavo…
Moas 01.05.2008 11:07
Moas
Aha, tak to je pak jiná situace, v tom množství se to už vyplatí.
Prasak 01.05.2008 17:07
Prasak
BTW na co 21? Chova 21 druhu hadu s uplne odlisnejma narokama na svetlo/teplo(BTW porad jeste netusi…
bahno 02.05.2008 13:56
bahno
:-)pokud to chapu dobre...(taky chovam hady) ma 21 terarii v kazdem mate hada a kazde terarko je jin…
Kolar 02.05.2008 14:44
Kolar
aha (zatim mam jen par mesicu jednoho chovance) tak to by mohlo pomoct tohle http://www.elektronikac…
bahno 02.05.2008 15:30
bahno
Tak uplne jednoduse by se to dalo resit multiplexorem, jednim A/D prevodnikem a nejakym jednocipovym…
JR_Ewing 02.05.2008 15:52
JR_Ewing
njn, to tak je. Ono je to tak i u toho zimoviste/inkubatoru, tam na to asi i dojde. Jednocip resi kd…
bahno 02.05.2008 16:20
bahno
Regulátor a spínací hodiny je jako nebe a dudy!!!!!!Buď jedno nebo druhé nebo jejich kombinaci...tak… poslední
Ferko 02.05.2008 17:49
Ferko

digitální spínací hodiny s širokými možnostmi nastavení stojí v Hornbachu 199,- Kč a za ty prachy si to ve stejné funkčnosti nevyrobíš, to ti garantuju.
"regulátory" čeho? Teploty? Buďto se můžeš vydat analogovou cestou (nějaký ten NTC termistor nebo KTY čidlo) nebo digitálně (např. čidlem SMT160). Opět ale dobře zvaž, jestli se ti to vyplatí. I ta nejjednodušší cesta s termistorem a operákem potřebuje krabičku, napájení atd. A bude to připojené do sítě, což je u amatérských konstrukcí další velké riziko.

Mechanicky spinaci hodiny (hadovi 5minut rozdilu v periode denne nevadi) jsou jeste levnejsi... Anebo muze zbastlit super hyper luxus ovladac treba z nizkospotrebovyho pocitace i s ovladanim po netu a webkou na kontrolu hadu z prace8-). Moznosti tu jsou, jen vyspecifikovat co presne a jak chces, kolik to ma stat a jaka je pozadaovana spolehlivost.

Já koupil před třemi lety v OBI digitální spínací hodiny za 169,- Kč a musím říct, že to byl dobrej kauf. To co umí (20 programů nezávisle na každý den nebo PO-Pá nebo SO,Ne s přesností 1 minuta) bych v životě nezbastlil. Chodí mi doma už přes 2 roky k naprosté spokojenosti jako programátor topení. Do elektromechanických už bych dneska nešel.Typ a značku když tak až budu doma.

Najlepsie by bolo keby si tu napisal, naco to ma vlastne sluzit, pretoze regulator a spinacie hodiny su dost rozdielne veci. To chce tym hadom regulovat nejako vykurovanie, alebo vyp/zap svetlo ci ako? Snad nepotrebuje vyp/zap svetlo kazdemu hadovi zvlast - naco 21 spinaciek preboha.

BTW na co 21? Chova 21 druhu hadu s uplne odlisnejma narokama na svetlo/teplo(BTW porad jeste netusime, potrebujes-li regulatory(a ceho? Termostaty?) nebo casovy spinace) Vzhledem k tomu, ze treba u peti terarek mas stejnej casovej interval, nestacili by jedny(dvoje, troje...) hodiny a rozdvojka nebo pes?

:-)pokud to chapu dobre...(taky chovam hady) ma 21 terarii v kazdem mate hada a kazde terarko je jine takze se vytapi ruznou dobu...:-)a ted on potrebuje termostat.tzn v terium cislo jedna aby byla teplota napr 28 stupnu v dalsim treba max 30 stupnu a termostat ruzne spina zarovky teraiich..samo ze to chce udelat tak aby bylo mono nastavit teplotu mezi 20-37 treba..a bylo by super kdyby tam mohl byt nocni program....tak bych to chtel aspon ja...jinak ja vlastnim termostat polske vyroby cca 250 kc problem je v tom ze tam nejde nastavit noc den takze ho mam jeste ve spinacich hodinach vecer je vypnuty a rano se zapne

aha (zatim mam jen par mesicu jednoho chovance) tak to by mohlo pomoct tohle http://www.elektronikacz.borec.cz/Data/Regulator%20 teploty.htm . Jenze je to hrozna prasarna... Po uprave napajeci casti by to ale mohlo byt docela pouzitelne, nicmene chce to alespon zakladni znalosti elekroninky. Dalsi vec je ze to neumi nocni poklesy. Tomu by se dalo dopomoct stejnou fintou jako u tebe, pripadne na zaklade nejakyho casovace zkratovat R2 anebo jeho cast, coz by zamezilo uplnymu ochlazeni na pokojovku(pro nas co mame doma 16°C). Ale pokavad to umi poresit za 3150, tak se obavam ze levnejc to asi nepujde, uz tech 21 zasuvek,k tomu krabice na to, plosnaky, soucastky...BTW sam ted vymejslim ridici jednotku pro zimoviste/inkubator (ano, chtel bych druheho chovance, teda chovankyni) a vypada to vo trosku komplikovanejs, takze nakonec asi taky skoncim u nakupu.

Tak uplne jednoduse by se to dalo resit multiplexorem, jednim A/D prevodnikem a nejakym jednocipovym pocitacem, odhaduju bratru tak do tisicovky ( nejvetsi polozka bude 21 cidel teploty a 21 spinacich obvodu pro zarovku ). Jenze to bych to musel vyuzit abych se tim v asembleru zabyval ;-). Pri trose dobre vule by se tomu dalo zaprogramovat i ovladani s malym LCD displayem a tremi tlacitky :-D. I nocni a denni rezim by to umelo. Je to jednoduche zapojeni elektronicky, o mnoho narocnejsi programatorsky.

njn, to tak je. Ono je to tak i u toho zimoviste/inkubatoru, tam na to asi i dojde. Jednocip resi kde co... Ale stoji to cas, usili, trosku si s tim pohrat, umet to, mit na to vybaveni. Ja ho treba mam, resil bych to bud takhle, nebo doopravdy nejakou VIA epia deskou, teplomery na sbernici, akcni cleny taky... Jenze o tom si tady muzeme jenom snit, ten co se ptal potrebuje nejaky jednoduchy reseni, ktery sam zmakne(zadny 0603 SMD:-)), bude chodit na prvni zapojeni a bude pokavad mozno bezpecny(to z myho odkazu neni, ale slo by jednoduse poupravit aby bylo). A druha vec, do tisicovky? OK jednocip i s ADckem je za 100, 32kanalovej analogovej multiplexer zas tak levnej nebude ale dejme tomu taky kilco. Optotriak+triak je tak za 35Kc dohromady (21x), rele+tranzisturek nebude vo moc levnejsi. RTC (kdyz uz, tak poradne)je taky minimalne kilco. K tomu nejaka bizuterie, plosnak, skatule... do dvojky mozna, spis dva a pul. Plus hromada casu...(klido C, dneska uz to funguje a tohle neni kriticky, i kdyz sam mam pro ASM slabost.)

Regulátor a spínací hodiny je jako nebe a dudy!!!!!!Buď jedno nebo druhé nebo jejich kombinaci...takové zařízení, které automaticky regulujete /to asi máte na mysli/ teplotu ve spojení na čas se dnes amatérsky nic nevyplatí dělat!!...je to zhruba cena jednoho hada!!!pokud vím, jsou plazi na teplotu obvzvlášť citliví...domácí výroba a nastavením je hodně náročná na měřící přístroje!!!Pokud koupíte tovární výrobek máte vše nastaveno a víte jakou toleranci máte nastavenou a pod....proto doporučuji koupit hotový výrobek !!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru