Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem izolace obvodových stěn

predevsim by bylo dobre vyjasnit si pojmy. ze zadani to neni zcela jasne patrne. chcete zed odizolovat, nebo ji odvlhcit provetranim? spis bych videl asi to odvetrani.
takze predpokladam ze vykop bude zcela jiste sirsi. kdo kopal rucne, vi, ze sirka 40 je snesitelna zhruba do hloubky kolen a pak uz to neni ono. kazdopadne by bylo vhodne kopat pokud mozno az na zakladovou sparu s nekolikaprocentnim sklonem dna vykopu od objektu. v te prohloubene casti bude ulozena flexibilni drenazni trubka. k rodinnemu domku bohate postaci DN 80mm. na stenu se prilozi nopova folie napr. LITHOPLAST SANA, nebo JUNOP tak, aby zdivo mohlo vlhkost odvetravat a zakotvi se specielnimi hreby s obracenymi kloboucky. na dno vykopu se v slabe vrstvicce rozprostre drcene kamenivo frakce 16-32, ulozi se drenaz a obsype se opet kamenivem 16-32. dale se vykop vyplni kamenivem, tentokrat frakce 32-63. bud zcela, nebo jen castecne a zbytek se doplni vykopkem. proti zaneseni je mozne ochranit bud primo drenaz omotavkou pomoci geotextili, nebo oddeleni kameniva od zeminy opet geotextilii. drenaz ochranena geotextilii se takto upravena da jiz koupit. oddeleni zeminy od kameniva je mozne pasem jen na hornim lici kameniva, nebo tristrannou vystelkou ve tvaru leziciho pismene U. viz. detaily (namaloval nezbedny synacek).
po dosypani terenu se muze opetovne ulozit okapovy chodnicek. jako daleko elegantnejsi reseni se mi vsak jevi dosypat kamenivo az do urovne terenu, ohranit ho zahradnim obrubnickem a presypat oblazky. NIKDY! a to opakuju NIKDY! neponechavejte presah folie volne slehnout na zem a uz vubec ho neodrezavejte zaroven s terenem. pro spravnou funkci je velmi dulezite vytahnout nopovou folii alespon 200mm nad teren a zakoncit krycim profilem, ktery folii prikotvi, zaroven stale umoznuje odvetravani, ale znemozni zatekani za folii, coz by veskere vynalozene usili zcela degradovalo.
CINK


http://lss.tym.cz/pic/detail01.jpg
dno vykopu ve sklonu

http://lss.tym.cz/pic/detail02.jpg
drenaz s omotavkou

http://lss.tym.cz/pic/detail03.jpg
pas geotextilie

http://lss.tym.cz/pic/detail04.jpg
tristranna vystelka

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny