Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpařovač

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jak resp.čím provrtat otvor pro potrubí od odsávače par nad sporákem v obvodové zdi.Bydlíme ve druhém patře a není možnost přístupu zvenčí.Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
dokážu si představit, že profíci na to budou mít nějaké kruhové vrtáky, ale v amatérských podmínkách… nový
Moas 21.04.2008 11:13
Moas
Nebo u toho musí stát druhej člověk s vysavačem v ruce, ale ani tak to není zrovna košer. poslední
Prasak 21.04.2008 12:51
Prasak
Z venku se stejně budeš muset se k tomu vydrápat, třeba po žebříku. Sice asi za litr koupíš takový o… nový
Rce 21.04.2008 12:08
Rce

dokážu si představit, že profíci na to budou mít nějaké kruhové vrtáky, ale v amatérských podmínkách bych asi uvažoval odvrtání děr dokola vrtacím kladivem a následně v bouracím režimu vymlátit střed pryč.

Sluchocitlivé obyvatele vybavit špunty do uší nebo poukazem na půldenní výlet do Brd.

edit: a jestli je vnitřek bytu už vybavený, tak VŘELE doporučuju zvenku lešeníčko a co nejvíc udělat zvenku. Jakýkoliv zásah do zdi produkuje neuvěřitelné množství prachu.

Z venku se stejně budeš muset se k tomu vydrápat, třeba po žebříku. Sice asi za litr koupíš takový obrácený kastról s řezacími hroty pro upnutí na vrtačku (takzvaná vrtací korunka), jsou i uzpůsobené na vrtání - průměr 10 cm i víc - skrz tlustou zeď. Ale obvykle ti venku stejně upadne koláč malty - protože ke konci je člověk už nas*ej, že furt ještě není venku a tak se do toho pořádně opře. Kdyby na odprejsklé místo v zimě napršelo a následně to zmrzlo, může pak opadat omítka hodně daleko. Taky z venku musíš nasadit nějaký kryt s mřížkou, aby si v rouře nedělali ptáci hnízda a nelezl hmyz.
Při vrtání se připrav na několik kg prachu, který zaleze všude, dalších několik kg člověk při práci sežere.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru