Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příčka ytong

Dobrý den chtel bych se zeptat jak vyzdít příčku z ytongu, když délka zdi neumožňuje vazbu zdiva. Např. delka příčky by byla 60cm + otvor pro dveře + 60 cm + otvor pro dveře + 60 cm. Při rozměru ytongu s vrstvou lepidla zhruba těch 60cm bych tvarnice musel skladat přimo na sebe bez vzajemneho přesazeni

Předmět Autor Datum
Ono by nemuselo vadit, že v těch 60 cm nebude vazba. Spíš jde o to, že tahle 60 cm nudle by měla být…
rokator 31.03.2008 18:19
rokator
Jenom doplním: první tvárnice se prostě přeřízne, a řada se začne tou zkrácenou. Řada nad tím pak ce… poslední
leo 31.03.2008 19:54
leo

Ono by nemuselo vadit, že v těch 60 cm nebude vazba. Spíš jde o to, že tahle 60 cm nudle by měla být ukotvená do vedlejší zdi. Buď zaseknout tu cihlu nebo přišroubovat spojovací pásky. Kdybys jenom vyskládal cihly do té mezery, mohlo by se ti stát, že po několika :beer: zabouchneš dveře a oni ti vypadnou futra/obložky i s tou příčkou :-)

Jinak vazbu si můžeš udělat kdekoliv, stačí jenom řezat...

Jenom doplním: první tvárnice se prostě přeřízne, a řada se začne tou zkrácenou. Řada nad tím pak celou. U těch krátkých kousků zdi vedle futer to asi nemá smysl dělat, ale důrazně doporučuji to udělat v první celé řadě nad dveřmi, aby se to vázalo. A ještě jedna věc - nad příčkou je třeba nechat tak 1-2cm místa pod stropem a pak zapěnit montážní pěnou. Jinak se pak můžete dočkat různého praskání příčky, tím, jak se průhyby a tíha stropu přenáší do příčky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru