Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Péče o plovoucí podlahu

protože jsem si kupoval plovoučku do několika místností, shrnu svoje poznatky do několika odrážek:
- péče o plovoucí podlahu začíná už jejím výběrem. Je důležité kupovat podlahy se zámečky impregnovanými proti vodě a vlhkosti obecně. Není to všemocné, ale když se náhodou rozlije hrnek vody a hned se utře, neudělá to vůbec nic.
- stejně tak při nákupu je potřeba vybírat vhodnou třídu podlah podle zátěže, kterou hodláme na podlahu vyvíjet. Třídy jsou označeny dvoučíselně - 2X a 3X. 2X jsou určeny pro obytné prostory, 3X pro komerční. X může nabývat hodnot 1-3, kde 1 = slabé využívání, 3 = velmi namáhaná podlaha. Co jsem viděl, tak podlahy třídy 23 jsou zároveň i podlahami třídy 31.
Já osobně jsem pořídil podlahu třídy 32. Řemeslnici ji doporučujou i pro domácí místnosti, kde se hodně chodí.
- Nezbytně nutné je investovat do KVALITNÍ paroodolné podložky pod podlahu, která zároveň srovnává a tlumí. Základní Miralon (modrý i žlutý) se hodí tak akorát do přízemí na téměř absolutně rovný povrch.
- Teď koukám, že jsem napsal o něčem uplně jiném, než byl dotaz...:-[ Ale nechám to tady, může se to někomu hodit.
- Nicméně z toho vyjdu - sebelepší ošetřování podlahy je nanic, jestli to byla podlaha z Bauhauzu v akci za 100 Kč metr. To se pak člověk nemůže divit, že i když má kolečkovou židli s kolečky pro plovoucí podlahy, tak že to tu podlahu rasuje. Za sebe musím říct, že kolečková židle se správnými kolečky po dvou letech intenzivního používání na podlaze třídy 32 s tou podlahou neudělala absolutně nic.
- Už při nákupu podlah je potřeba brát kvalitní výrobky - Meister, Witex, Parador...
- Samotnou podlahu je dobré vysávat a po vysátí ošetřit nějakou břečkou na plovoucí podlahy, v drogériích jich mají povícero a dají se koupit i v těch Bau...
- Ten filc na spodku židlí je velmi moudré a nutné řešení, bez ohledu na kvalitu podlahy

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny