Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s montážní pěnou

Zdravím, mám doma montážní pěnu, ze které vyrábím pozadí do terária. Naskytl se ale problém, totiž pěna již nejde vytlačit ven.:-/ Zkrátka je na vrchu pěna uschlá a tím pádem nejde vytlačit ven, přesto že je téměř plná a pracoval jsem s ní pouze jednou. Chtěl bych tedy poprosit o radu, čím bych měl ten zaschlý kousek pěny uvnitř propíchnout, nebo prostě co bych měl udělat, aby šla pěna opět vytlačit??? Předem díky za odpovědi...:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám 50% úspěch ze dvou pokusů :-) s opakovaným užitím pěny. Používá se obráceně (dnem nahoru) než sp…
čumil 18.03.2008 13:52
čumil
Pokud ti zůstane zbytek pěny v nádržce - nalít po sundání aplikátoru do "trubičky" aceton a zašroubo… poslední
kpz3 02.08.2021 12:20
kpz3
Tak nevim, nic jednoznačného v odpovědích. Já nasadím pěnu na pistoli, malou chvilku jede pěna ven,…
pepa4 30.07.2021 17:49
pepa4
Butylka se nemá z pistole sundavat, dokud se nevycamrá. Když butylku sundáš, zaschne to v té butylce… nový
Rce 30.07.2021 23:53
Rce

Mám 50% úspěch ze dvou pokusů :-) s opakovaným užitím pěny. Používá se obráceně (dnem nahoru) než sprej. Tedy plyn tlačí na hladinu kapaliny, která teče ven a pění na vzduchu.
Po použití jsem otočil nádobku do svislé polohy a profoukl výstup jen hnacím plynem, zbytky pěny šly po uschnutí vyšťourat z aplikátoru kouskem drátu. Po půl roce jsem pěnu znovu použil. Podruhé se mi to už nepovedlo s jinou pěnou zopakovat.
Do zaschlého kousku zkusit našroubovat malý vrut a zkusit vytáhnout ven. Jestli je vrstva ztuhlé pěny uvnitř nádobky, není mi jasné, jak bys to chtěl uvolnit

Tak nevim, nic jednoznačného v odpovědích. Já nasadím pěnu na pistoli, malou chvilku jede pěna ven, ale brzy to přestane, je jen nepatrný čůrek. Vyměním tedy nádobu s pěnou za jinou, a opět to samý. Takže divný. Proč to chvíli funguje a pak dost? Pokud by to bylo ucpaný, tak by to přece nefungovalo vůbec.

Butylka se nemá z pistole sundavat, dokud se nevycamrá. Když butylku sundáš, zaschne to v té butylce a můžeš jí vyhodit. To je přesně ten případ čůrku. Na pistoli furt má být nasazena buď pěna nebo čistič pěny. Když chceš z pistolí mít bez nějaké butylky, tak jí musíš rozebrat a vyčistit. V žádném případě tu jehlu a díru na jehlu tvořící spoušť nesmíš dřít žádným předmětem, jen snad drřívkem nebo to přestane těsnit a pěna bude vylejzat trvale ven.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru