Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím vylíčit dřevěný nesavý strop?

Nedá mi to, abych hrdinně nevložil také jeden dotaz.

Rodičové mají už asi dvacet let rodinný domek, montovaný Okal. Strop je tam realizovaný z velkých dřevěných "plat" (tipuju metr krát dva), které jsou natřené nevím čím, každopádně klasickou vlastnost dřeva - savost - už postrádají.
Čeká nás v sezóně líčení stropů v pár místnostech a já se ptám - čím to olíčit, aby to bylo sněhobílé, trvanlivé, pěkně to krylo (ve dvou nebo teda i třech vrstvách) a aby se s tím pěkně pracovalo (váleček nebo malířská štětka). Před pár lety jsem to zkoušel Primalexem a to bylo utrpení flekaté. Pak už ani nevím, co otec kde vytasil, ale stále to dělalo šmouhy snad i po třech vrstvách.
Tak já nevím, co na to koupit. Latex?

Díky...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předem se musíš držet jedné zásady a to, že na nesavý podklad nemůžeš dát běžnou malířskou barvu. A… nový
kolemjdoucí 09.02.2008 21:26
kolemjdoucí
HET je velmi kvalitná farba na základe akrylátu,tak že sa nebude odlupovat ani po 20 náteroch . Ten… poslední
peterveter 15.02.2008 19:47
peterveter

Předem se musíš držet jedné zásady a to, že na nesavý podklad nemůžeš dát běžnou malířskou barvu. A to proto že na nesavém podkladu tvoří velkou vrstvu nevpije se a proto moc nedrží a po více vrstvach se začne loupat.
Latex nedoporučuji protože nekreje a nelze s nim udělat krásně bílou plochu vždy bude našedlá i kdybys to natřel 10x.
Doporučil bych Dulux Vinyl Matt sice je dražšší, ale spotřebuje se ho velmi málo.
Pokud ti z toho stropu po malování polezou rezavé skvrny a podobně budeš ho muset nejprve podetřít nějakou syntetickou zakladovkou.

HET je velmi kvalitná farba na základe akrylátu,tak že sa nebude odlupovat ani po 20 náteroch . Ten strop treba najprv napenetrovat (penetračny náter drží aj na skle). Je lepšie ak takéto práce prenecháte odborníkom ;-) Mám také skusenosti že ludia sa puštaju do roznych stavebnych prác z dovodu aby ušetrily . Nakoniec to dopadne tak,že sa im ,,ich dielo" nepodarí a ked si nevedia rady tak volaju prfíka,tak že celé ich to stojí dvojnásobok :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru