Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamaskování vývodu odsávače par

Tak sem tu zas:) Hol na baráku je totho spouta...Ale tentokrát se ptá manžel:
Máme v kuchyni vavedený odsávač par(bez filtru) rovnou ven.Problém je v tom že ta trubka vačnívá zrovna na tak hezkém vyditelném místě...tak ať na to čučí celá dědina;-)No a vapadá to fakt hrozně,tak furt řešíme jak to vtipně zamaskovat.
Máme strach,že když to vyvedem pod dach,tak se nám bude vracet sražená voda zpátky .Nechci mít jak známi furt misku na sporáku.Napadá vás něco?
[mod]Změna předmětu, původně: odsávač (anarchist)[/mod]

Předmět Autor Datum
vadi vam to ze je tak odsavac vyveden? pokud to neni na obtiz tak neni nutne nic menit. jestli s vyv…
sHpy00n 03.02.2008 12:57
sHpy00n
To je sice fajn,ale neumím si to představit na naší nové fasádě ze předu na baráku;-)Máme totiž odsá… nový
Lacka 03.02.2008 18:06
Lacka
No pak snad jen vhodně překrýt nějakou plastovou mřížkou do barvy fasády. nový
Jack 03.02.2008 19:38
Jack
to tak tvrdím,anebo na to naflákám pnoucí kvitka:);-) nový
Lacka 03.02.2008 19:40
Lacka
Já to řešil takhle: http://www.mpl-ostrava.cz/produkty/651-vetraci-mriz ka-se-sitovinou/ Jde i na k… nový
Jack 03.02.2008 19:49
Jack
Mám z odsávače taky vývod přímo přes zeď ven - ne ale na ulici, ale na dvůr. Řešil jsem to rourou z… nový
L-Core 04.02.2008 08:41
L-Core
S tím svinčíkem souhlasím, stačí se podívat okolo na jiné domy. Od ventilačky na zdi se obvykle plaz… poslední
Jack 04.02.2008 11:25
Jack

vadi vam to ze je tak odsavac vyveden? pokud to neni na obtiz tak neni nutne nic menit.
jestli s vyvedenim mate problem, pak muzete odsavas vyvest nahoru, ale NIKDY ne pod strechu, do pudy! to opravdu nikdy!! musi se vyvest az nad strehcu. kazdy vyrobce strasni krytiny ma ve svem programu tasku s odvetravaci hlavici, takze neni nic jednodussiho a nevypada to zle. trubku prochazejici pudnim prostorem dobre oizolovat prave kvuli zabraneni kondezovani odsavanych vodnich par. napojeni odsavace nahoru nikdy nedelat kolenem rovnou nahoru, ale zasadne T-kusem, cimz se dole vytvori jimaci prostor pro pripadny kondenzat, aby nemohl vytekat zpet do hrnce. tento jimaci prostor musi byt dotatecny. mnohdy za zimni obdobi dokaze zkondenzovat i vedro vody, v lete se zase odpari, takze nebat se pretahnout rouru i prez metr pod napojeni odsavace. tohle pro jeden odsavac postaci. pokud delame bytovy dum s nekolika odsavaci nad sebou, odvadime kondenzat prez sifonek do kanalizace viz fotky.
znamym doporucuju sundat skrinku, odsavac vysekat koleno, vsadit T-kus s napojenym jimacim prostorem, potrubi na pude obalit alespon 12cm mineralni vlny a budou mit navzdy pokoj.

[odsavani.jpg]

[sifonek.jpg]

Mám z odsávače taky vývod přímo přes zeď ven - ne ale na ulici, ale na dvůr. Řešil jsem to rourou z pozinkovaného plechu přes zeď, venku na jejím konci mám ochrannou síťku (co se prodává proti komárům do oken), upevněnou gumovou manžetou. Vím, nic moc na parádu řešení to není - ale účel plní.

Ale to jen na okraj; podle mě je důležité, aby ten vývod nekončil hned na stěně, ale aby pokud možno vyčuhoval kousek (minimálně několik cm) ven. Výpary z vaření jsou totiž teplé, stoupají nahoru (v tom případě se budou plazit po zdi) - a bude-li vývod bezprostředně na stěně, časem zeď nad vývodem pěkně zasviní. "Můj" vývod cca 12cm vystupuje ze zdi a za 20 let nepozoruju na stěně ani nejmenší náznak nějakých změn, usazených olejových par...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru