Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Praskání příčky z Ytongu

uaaa..aaach... dobre rano vsem.

no vyprdni se na vsechny myslenky s proskrabavani, prorezavanim, vytmelovanim a vypenovanim a jakymkoli zamazavanim spar. vsechno jsou to kratkodoba reseni a daji se vyjadrit jako sama prace a misto kolace par drobku. jestli se chces praskani jednou pro vzdy zbavit, pouzij reseni ktere ti nabidl Gajdukin. jina cesta neni a ja se s nim plne ztotoznuji.
tedy oskrabat malbu pokud pujde, napenetrovat kvalitnim kontaktnim mustkem, po zaschnuti celou plochu pretahnout lepidlem, zatlacit do ni armovaci tkaninu zvanou perlinku a znovu pretahnou slabou vrstvickou lepidla aby perlinky nebyla videt. po zaschnuti lepidla opet napenetrovat kontaktnim mustkem a prestukovat, pripadne pouzit nejakou slechtenou omitku, ktere se casto rika odvozeno od nemeckeho feinputz fajnova, cista, nebo slechtenka. pokud jsou nektere trhliny vetsi, muzes je pred lepidlem prebandazovat samolepici mrizkou, kterou na spary pouzivaji sadrokartonari.
co se tyka samotne priciny trhlin, muze byt vice faktoru, ktere je zpusobuji a nemusi to byt jen sedanim spatne zhutneneho podkladu - nasypu. rika se ze stavba doseda jeste 5-7 let podle typu a unosnosti podlozi. dalsi moznost je ze novostavba pracuje jinak, nez stavajici objekt. to je pravidlem. a nakonec to muze byt nedodrzenim spravneho technologickeho postupu. jedna z nejcastejsich pricin veskerych stavarskych problemu.
CINK

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny