Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Malý OT: (Ne)pronajmětě si LED "žárovky" od RWE :-)

Dneska jsem se lehce zasmál, když jsem sledoval reklamu. RWE nabízí "neomezený pronájem" LED svítidel, např. ekvivalent 75W žárovky za "lidových" 14,90Kč měsíčně. Přitom koncová cena takové LED je dnes okolo 150-170Kč, tj. do roka RWE už vydělává, jen na tom, že "pronajímá" žárovky. Navíc je tu ještě jeden aspekt: budou vydělávat i když svítit nebudete vůbec.

A co je horší, pokud s takovou LED neprosvítíte více než 61 hodin měsíčně (při ceně 3,85Kč/kWh a rozdílu 63W ve spotřebě LED vs žárovka),tj. minimálně 2 hodiny denně, jste finančně v čistém minusu.. :-(

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přitom koncová cena takové LED je dnes okolo 150-170Kč Tebou zmiňovaný model spíš tak 250+ , ale ji…
cejna 09.10.2015 13:03
cejna
Zrovna ten router skoro nikdo nepochopil, ale tam jde primárně o "pronájem člověka", že nastavíš rou…
Potkan007 09.10.2015 17:12
Potkan007
Asi tak. Ta přidaná hodnota byla v profi správě a údržbě, ale dopadlo to úplně přesně jak jsem čekal…
touchwood 10.10.2015 11:06
touchwood
Ta přidaná hodnota byla v profi správě a údržbě :-D:-D ale dopadlo to úplně přesně jak jsem čekal…
cejna 10.10.2015 12:36
cejna
Samozřejmě. Díky Poradně jsou z nás všech už milionáři a válíme se s míchanými nápoji pod palmami. J…
touchwood 10.10.2015 12:59
touchwood
S osobním napadáním jsi začal ty. V rámci fairplay bys mohl hodit odkaz na ty žárovky za 150Kč. Je…
cejna 10.10.2015 13:02
cejna
Zajdi si do Hornbachu tak jich je víc než dost a i za nižší ceny :D nový
antilow9 16.10.2016 11:54
antilow9
LED kupuju v IKEA 2ks v balení za 179Kč, tedy 1ks za 90Kč, barevná teplota 2700, zatím jsem s nimi s…
jirka44 19.10.2015 16:20
jirka44
Jo, ty LED žárovky z Ikey taky nějaký mám, právě ta barevná teplota mi velmi vyhovuje. nový
Prasak 19.10.2015 21:53
Prasak
Na lidske blbosti se vzdycky nejlip vydelavalo. Nevidim na tom nic spatneho, s trochou sikovneho mar… nový
kubik 03.11.2015 08:47
kubik
No s tímto naprosto souhlasím, tohle je zcela neuvěřitelná drzost cílící na lidi, kteří absolutně ne… nový
MajkTy 09.12.2015 12:33
MajkTy
Chápu, že dneska chce vydělávat kdekdo na kdečem, ale že zrovna RWE bude takto okatě vydělávat na li… nový
satirano 21.03.2016 21:02
satirano
U RWE si to jistě umí spočítat, tak jsem nechtěla být pozadu a začala jsem si zjišťovat jak vyměnit… poslední
Ivonka 18.10.2016 14:32
Ivonka

Přitom koncová cena takové LED je dnes okolo 150-170Kč

Tebou zmiňovaný model spíš tak 250+ , ale jinak celkem souhlasím.

tj. do roka RWE už vydělává, jen na tom, že "pronajímá" žárovky. Navíc je tu ještě jeden aspekt: budou vydělávat i když svítit nebudete vůbec.

A ty se tomu divíš? Nedávno se tady jeden tvůj kolega snažil pronajímat router. Tedy vlastně službu nastavení a administrace routeru a k tomu router ZDARMA. Což je praktika ještě o trochu "zajímavější" (z pohledu šmejdství) než je tomu u RWE. Vydělat se snaží všichni a skoro každej produkt má svýho kupce. Blbost lidí je bezbřehá....

Zrovna ten router skoro nikdo nepochopil, ale tam jde primárně o "pronájem člověka", že nastavíš router jednou za jeho životnost a potom na nastavení zapomeneš, je čistě tvoje osobní volba.
Ještě je potřeba počítat s tím, že LED určitě nekupují za maloobchodní ceny, při těch tisících, které udají, budou slevy hodně znatelné.

edit: Nerad sem to téma tahám, ale když beru router jako zadarmo, zkus najít síťaře, co se ti bude o Mikrotik starat za 135 měsíčně, když si najdeš někoho na internetu, tak tě za ty prachy možná pozdraví.

Ta přidaná hodnota byla v profi správě a údržbě

:-D:-D

ale dopadlo to úplně přesně jak jsem čekal, naprostým nepochopením

Právě, že to téměř všichni pochopili správně. Klasickej vojeb.

A že to byl zrovna Cejna

Příspěvky v diskuzi i anketa hovoří zcela jasně....Mluví z tebe zklamání, že vám na to lidi neskočili....
Ovšem od dementa tvýho kalibru se nic jinýho očekávat nedá.
Sám se pohoršuješ nad tímto:

Navíc je tu ještě jeden aspekt: budou vydělávat i když svítit nebudete vůbec.

ale platit měsíční paušál za "profi správu a údržbu", kterou nikdo nepotřebuje (a i když bude router vypnutej), ti přijde normální. Zase sám sobě odporuješ. Nebo spíš překrucuješ věci tak jak se ti to zrovna hodí...

Samozřejmě. Díky Poradně jsou z nás všech už milionáři a válíme se s míchanými nápoji pod palmami. Jen mi prosím tě řekni, proč tady všichni šaškují a radí zdarma a jak to jde dohromady s tím, že jsme dle tebe nachystali "vojeb"? Je to všechno otázka poptávky a nabídky, nikde nebyl žádný skrytý náklad, jen čistá služba (narozdíl od těch LED světel) a jak je na PC poradně patrné, s nastavením routeru bojuje mnoho lidí.

A jen bych tě rád upozornil, že tady nejsi na Debatách, takže by bylo vhodné v rámci fairplay, abys mírnil svůj slovník (a není to kvůli mému egu, ty mě doopravdy urazit nemůžeš a ostatní čtenáři si nejspíše udělají obrázek na základě čtení). Jinému bych ten příspěvek rovnou smazal, u tebe dělám výjimku abys nemohl hystericky vřískat že tě tu schválně buzeruju.

LED kupuju v IKEA 2ks v balení za 179Kč, tedy 1ks za 90Kč, barevná teplota 2700, zatím jsem s nimi spokojen velice. Kdo to doopravdy vyrábí je mi celkem fuk. Co se reklamy týká, je to jedna z mála, která se mi líbí, jak děvčica říká "ty jsi romantik" a taky jak k té žárovce čuchá, to nemá chybu.

No s tímto naprosto souhlasím, tohle je zcela neuvěřitelná drzost cílící na lidi, kteří absolutně neovládají ani základní principy matematiky. Já si v nedávné době koupil do celého bytu tyto Philipsky www.ledko.cz. Za pronájem od RWE bych zaplatil po roce a čtvrt cca o dost více. A to bych chtěl vidět ty jejich smlouvy a dobu jejich trvání. Zas metoda jak z lidí dostat peníze. Jako by jich největší obchodník s elektřinou neměl dost -.-

U RWE si to jistě umí spočítat, tak jsem nechtěla být pozadu a začala jsem si zjišťovat jak vyměnit staré žárovky a ušetřit, protože s podzimem začínáme svítit čím dál více..., ale hlavně za co vyměnit, aby mi to svítilo pořádně. Holt jsem stará škola a zvyklá na hodně wattů. Jak to s přepočtem jsem se šla podívat na tenhle web, ale informace jsem pak zjistila z laicky srozumitelného článku na:

vymazána reklama. (touchwood)

I ceny mě u nich potěšily. A pokud to s výdrží i životností bude jak píšou, tak to bude super. Vyměnila jsem nejen žárovky, ale i venkovní osvětlení na terase, do kterého mi lezl hmyz a už mě nebavilo pořád světla rozdělávat a čistit, možná i to byla příčina, proč jsme dokola měnili žárovky.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru