Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Malý OT: (Ne)pronajmětě si LED "žárovky" od RWE :-)

Dneska jsem se lehce zasmál, když jsem sledoval reklamu. RWE nabízí "neomezený pronájem" LED svítidel, např. ekvivalent 75W žárovky za "lidových" 14,90Kč měsíčně. Přitom koncová cena takové LED je dnes okolo 150-170Kč, tj. do roka RWE už vydělává, jen na tom, že "pronajímá" žárovky. Navíc je tu ještě jeden aspekt: budou vydělávat i když svítit nebudete vůbec.

A co je horší, pokud s takovou LED neprosvítíte více než 61 hodin měsíčně (při ceně 3,85Kč/kWh a rozdílu 63W ve spotřebě LED vs žárovka),tj. minimálně 2 hodiny denně, jste finančně v čistém minusu.. :-(

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U RWE si to jistě umí spočítat, tak jsem nechtěla být pozadu a začala jsem si zjišťovat jak vyměnit… poslední
Ivonka 18.10.2016 14:32
Ivonka

U RWE si to jistě umí spočítat, tak jsem nechtěla být pozadu a začala jsem si zjišťovat jak vyměnit staré žárovky a ušetřit, protože s podzimem začínáme svítit čím dál více..., ale hlavně za co vyměnit, aby mi to svítilo pořádně. Holt jsem stará škola a zvyklá na hodně wattů. Jak to s přepočtem jsem se šla podívat na tenhle web, ale informace jsem pak zjistila z laicky srozumitelného článku na:

vymazána reklama. (touchwood)

I ceny mě u nich potěšily. A pokud to s výdrží i životností bude jak píšou, tak to bude super. Vyměnila jsem nejen žárovky, ale i venkovní osvětlení na terase, do kterého mi lezl hmyz a už mě nebavilo pořád světla rozdělávat a čistit, možná i to byla příčina, proč jsme dokola měnili žárovky.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru