Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Fotovoltaická elektrárna, část 3

U mne je to od listopadu do začátku února, pak už jsem si vystačil.
Ale to podle mne je normální. Jde o fotovoltaické panely, které potřebují ke své práci určité spektrum slunečního záření. Nestačí, že je den. Pokud je hodně zataženo - v zimě typické těžké tlusté mraky, pak fotovoltaika s výkonem 5,4kW bude dávat třeba jen 100W.
Je to podobné, jako bych měl vodní elektrárnu a stěžoval si, že v létě si o července do září na sebe nevydělá, protože je málo vody.

Vše je o tom, že pokud máš nějaké peníze navíc a chceš je investovat do bydlení, pak je to cesta, jak si bydlení zpříjemnit.

Osobně čekám, že se zvedne podpora pro domácí výrobu (výkup přebytků) a současně s tím postupně pořád porostou ceny energií. Zrovna teď se dohaduju s dodavatelem plynu. Vloni v lednu byla nákupní cena pro dodavatele nějakých 590 Kč/MWh, teď je to 690. To je 100Kč za MWh jen za rok.

Co se týká jiných měničů. Těch skutečně hybridních na trhu moc není. Od konce loňského roku je na trhu Goodwe. Ten používá vysokonapěťové baterky. To znamená min. 4 x 48V baterii v sérii. Nevýhoda? Jakmile jedna sníží časem kapacitu, tak vezme sebou i ostatní - to je nevýhoda sériového zapojení.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články