Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Fotovoltaická elektrárna, část 2

Je to čerstvá instalace, na zdi visí cca 4měsíce, před montáží mohl být cca dalších 6měsíců někde v bedně si troufám říct. Zprovozněn byl až nyní po namontování nového měřidla od čezu. (Samotný měnič už jsme měli také rozdělaný, přišel od dodavatele a nefungovaly tlačítka displeje, tak po dohodě s dodavatelem jsme ho rozdělali a byl tam vypadlý kabel z konektoru (moje mínění o kvalitě výrobku dosti rychle klesá).
délka kabelu mezi smartmetrem a měničem je 4-5m. Kabel je CAT5E FTP od Solarixu, používáme 3vodiče dle schématu (22 -GND hnědý, 23 - bílooranžový, 24 - oranžový)
Zkoušel jsem nižší rychlosti a spojení opět nenavázáno, zkusil jsem kabel měřit i předělat, prohodit oba porty RS485 na měniči a stále nic.

Jsou tam i jiné parametry ale podrobnější návod ke smartmetru bohužel nemám a nevím, zda-li tyto parametry mohou ovlivnit komunikaci.

Právě typ US2000B tam nemám v možnostech, přijde mi, že bych potřeboval update firmwaru ale k tomu jsem se ještě nedostal, aktuálně si čtu návod a seznamuji se s provozními režimy.
V installer módu když otevřu manager, záložku battery, mám možnost zvolit typ baterií a zde je 9možností + not used, vypíšu jaké tam mám:

- Not used
- Lead-ACID GEL/AGM
- Lead-ACID OPZ-S
- Lead-ACID OPZ-V
- Forsee Rack 48-3
- Leclanché Tibox
- Leclanché Apollion Cube
- Samsung 14S20P
- Pylontech Phantom-s 48V
- Freedom Won Freedom Lite

Toť vše :) přijde mi, že typ US2000B tam není a proto to s jinou možností nespolupracuje.

Je aktuálně novější verze firmware než 1.7.6.5?

Děkuji za předchozí rychlou odpověď :)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články