Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Fotovoltaická elektrárna, část 2

Po měsíci.
V průběhu měsíce se vyskytly nějaké problémy, kdy se měnič "zbláznil" - vybíjel baterii do sítě, pouštěl energii do sítě, i když to bylo zakázané. Dostal jsem se na podporu IMEON v Čr. Po nastavení z jejich strany už vše funguje jak má - měnič skoro ideálně vše vyvažuje. Baterie stačí pokrýt s rezervou spotřebu, kdy nejedou panely.

[82164-2018-05-02-13-37-25-imeon-index-png]

Zatím mám pořád vypnutou produkci do sítě (raději), protože mi chybí revize ze strany EON. Takže měnič, aby nepouštěl do sítě udržuje napětí tak, aby ze sítě nebral nic nebo pár watů.
Denní spotřeba teď dělá nějakých 0,8 kWh - 1kWh.
I přes problémy, kdy to pár dnů bralo ze sítě hodně a nedaly se pořádně využívat baterie, byla měsíční potřeba 53 kWh ve srovnání s dubnem 2017, kdy činila spotřeba 191 kWh.
Poslední týden v dubnu, kdy měnič pracuje správně se dostávám s vykrytím vlastní spotřeby na 92-95%
Těším se, až bude po revizi od EON, zapnu produkci do sítě. Pak by to mohlo být ještě veselejší.

Jinak další info. Protože jsem díky fotovoltaice zjistil, že nás EON zásobuje elektřinou - v zásuvce bylo 246-252V, požádal jsem o kontrolu. Přijeli maníci (samozřejmě bez ohlášení), změřili na pojistkách před barákem a konstatovali, že je vše v pořádku - vešli se do normou stanovených 230 +-10% (253V je ještě OK). Tak jsem požádal o instalaci zapisovače. A ejhle, zjistili "mírné přepětí". Takže malá výhra, snížili napětí na transformátoru a z průměrných 250V jsem se dostal na průměr 242V.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články