Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Rekonstrukce" panelákové koupelny do 5 tisíc Kč

Tak, je to za námi. Rozdíl byl hlavně v nožkách, měli jsme tam volně stojící nožky na stavěcích šroubech - výškově nastavitelné a přišroubované k vaně staré. Šrouby šly pryč, protože se kývaly, podložili jsme to dvěmi kostkami od porobetonu a "zalepili lepidlem na porobeton" .

Vanu jsem použil z OBI JIKA RIGA a krásně seděla. Udělala se podezdívka vany - 23 kč jedna tvárnice. Vše z OBI. Otvor na revizní dvířka + dvířka. Vešlo se i malé umyvadlo, ale z toho, že tam máme pračku a tím méně místa.

Umakart mám obložený 3D panelem - lepen Mamutem ( na první pohled nejde poznat od skutečných kachliček) a obložím ním i boční stěnu, která je podezděná. Cena panelů při rozměru 540 x 440 mm ( 40 - 100 kč / 1 ks).

Odpady byla trošku "laborka" - už jsem měl naštěstí vyvedenou 50 mm trubku z původních 65 mm + se dala výhybka na umyvadlo a sifon z umyvadla má odbočku na pračku ( sifon umyvadla s vanou je spojen flexi husím krkem ( 50 mm ) takže to vypadá lépe než trubky a kolena. Krásně vše odtéká při plném zatížení.

Momentálně ještě tmelím Dřevokittem umakart kolem vany, kde byli lišty, protože to tam začalo trochu kvést a bortit. Potom to zakreji tím panelem, silikonem a lištou. Zbytek umakartu je jinak zdravý. Důvod výměny byl - loupající se smalt ze staré vany a ještě socialistické otočné umyvadlo, které se stejně neotáčelo (rez). Cena celkem kolem 4 tis. Spokojenost :-) Děkuji za inspiraci ještě jednou...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články