Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Převážení wakeboardu na motorce

Zdravím,

mám takový dosti specifický dotaz, který by se hodil do více kategorií, ale nejvíce vyhovující mi přišla tato.

Letos v létě jsem si oblíbil wakeboarding a zároveň jsem si teď dodělal řidičák na motorku. Plánuji v příští sezóně tyto aktivity spojit, pořídit motorku, se kterou bych mohl jezdit po cable parcích, kempech apod.

V souvislosti s tím bych potřeboval vyřešit, jak bezpečně a legálně připevnit wakeboard (cca 140 cm dlouhý) na motorku. Přemýšlel jsem nad využitím klasických surfařškých držáků na board, ale tam se obvykle převáží na krátké vzdálenosti a nízkou rychlostí. Já bych potřeboval wakeboard převážet i na několik set kilometrů, a jak bylo zmíněno v souladu s předpisy a hlavně bezpečně. Nerad bych, aby někde na dálnici zafoukal vítr a letěl jsem pryč.

Jak bylo zmíněno, motorku budu teprve pořizovat, takže mohu výběr přizpůsobit tomu, aby co nejlépe odpovídal konkrétním požadavkům, zatím se mi jako nejlepší možnost jeví nějaké cestovní enduro např. KTM 390 Adventure, nicméně rád si i v tomto ohledu nechám poradit.

Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Legálně je to snadné, bezpečně to IMHO nejde. Je to velká plocha, jak se o to opře vítr (třeba turbu…
nocturne 22.10.2024 14:52
nocturne
Je mi to jasné s tím větrem, nicméně napadlo mě, pokud by se to dalo připevnit tak, že by většina pl…
xid000 22.10.2024 15:30
xid000
https://www.fujoshi.cz/privesny-vozik-pav/ To bylo řešení před rokem 1990. Také je možnost k motorce…
nerady 22.10.2024 16:27
nerady
Existují různé hotové držáky. Google: motorcycle surfboard rack Ale moc bezpečně to nevypadá. poslední
host 22.10.2024 18:40
host

Legálně je to snadné, bezpečně to IMHO nejde. Je to velká plocha, jak se o to opře vítr (třeba turbulence z kamionu), je to o průser. Minimálně to drasticky ubírá komfortu jízdy a přidává na celkové únavě. Řešil jsem podobnou problematiku (převoz zbraní na střelnici) na cestovce i na velkém skůtru (F650 GS Dakar, Honda SW-T600) a nakonec co se nevejde nějak normálně do kufrů, to prostě nevozím a převezu radši autem. Můžu si cestu na motorce plánovat tak, abych si jí užival jako jízdu na motorce a ne jako křečovitou snahu něco někam dovézt. Tak tolik můj názor, ikdyž ne zrovna rada...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru