Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fládrování kovových zárubní

Dobrý den,

v paneláku máme dveře v imitaci dřeva, ale zárubně kovové. Zárubně nehodláme bourat a měnit za obložkové, ale rád bych stávající kovové natřel fládrovací barvou. Potřeboval bych poradit, jestli použít jen fládrovací štětec, nebo by to šlo i v rohách gumovou fládrovací kolébkou (špachtlí). Nebo oboje?
Máme ty staré úzké zárubně a z jedné strany zakulacené, tak by ta gumová kolébka mohla snad jít přitlačit okolo celého zakulacení zárubně. Máte někdo s tímto nátěrem nějaké zkušenosti?

Ještě dotaz, koukal jsem, že se prodávají speciální fládrovací vodou ředitelné barvy. Je možné použít klasické syntetické barvy? Myslím, že to nebude problém, jen to vytírání gumové kolébky je pak nutné dělat ředidlem. Vodou je to jednodušší.

Předmět Autor Datum
Já bych zárubně potáhl fólií se strukturou dřeva. V našem případě je fólie bílá, ale na jeden kus ná…
Paron 22.07.2024 14:01
Paron
Zárubně nehodláme bourat a měnit za obložkové Existuje ještě jedna možnost - obklad kovové zárubně… poslední
host 22.07.2024 14:36
host

Já bych zárubně potáhl fólií se strukturou dřeva. V našem případě je fólie bílá, ale na jeden kus nábytku jsem koupil i barvu ořech. Existují kvalitní fólie k nerozeznání od dřeva. Kdysi jsem v domě potahoval tuším dvanáctery dveře a letmým pohledem nikdo nepozná, že to není dřevo. Je však potřeba dobře promyslet jak fólii natáhnout (různé falce a pod). Ta fólie drží už asi dvacet let beze změny.

Zárubně nehodláme bourat a měnit za obložkové

Existuje ještě jedna možnost - obklad kovové zárubně - OKZ. Takže se níc nemění, nebourá, jen se původní zárubeň obloží novou. Není to úplně levná záležitost, ale oproti fládrování má své výhody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru