Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvladne kultivator koreny naletovych drevin?

Ahoj, zajimalo by me, zda nema nekdo zkusenosti s kultivatory. Na zahrade jsem vyrezal spoustu naletovych drevin a resim co s koreny. Naletove dreviny jsem vyrezal u zeme, prumery byly maximalne 50 mm. Zvladne kultivator koreny rozdrtit aby znovu nepucily? Diky. Karel

Předmět Autor Datum
Zdravím,kultivátorem bych neriskoval,pět centimetrů kořeny jsou dost i na traktorový velký kultiváto…
Lubomír 23.06.2024 19:07
Lubomír
Souhlas, Garlon mám vyzkoušený, ale měl by se aplikovat na čerstvý řez dřeviny.
Paron 24.06.2024 07:33
Paron
Souhlas s Lubomírem. Kultivátor bych nepoužil i z toho důvodu, že bez následné aplikace chemie jen p…
nerady 23.06.2024 21:57
nerady
Diky vsem za odpovedi, byl jsem na dovolene. Jde o to, ze tech naletovych drevin jsou stovky. Co tr…
KKarel 07.07.2024 13:21
KKarel
Jde o to jak vysoké jsou ty dřeviny a jaký je jejich kořenový systém. Pokud se tam dostane technika… poslední
nerady 07.07.2024 21:22
nerady

Zdravím,kultivátorem bych neriskoval,pět centimetrů kořeny jsou dost i na traktorový velký kultivátor,jsem bývalý jezeďák a s kultivátorem jsem pracoval,lopatka se ulomí snadno i v hlíně bez kořenů,stačí větší kámen.Osobně řeším podobný problém,ale stříkat budu na dřeviny a list.Koupil jsem Garlon New.Hubí dřeviny a dvouděložné plevele,trávu nikoli.Mám problém s bezy,přísavníkem a dalšími náletovými dřevinami včetně kopřiv.Co jsem vykopal a vytahal,místy zůstaly kořínky a opět to raší.Nechte to posekané vyrašit a vyrůst,narůst listy a pak stříkněte.
To co popisujete znám z vlasní zkušenosti zde na zahradě když jsme sem přišli před více než padesáti lety s rodiči do domu po babičce.Staré velké ovocné stromy,prorostlé rybízem a maliním.Vše ovoce co spadlo ze stromů zůstalo v niveč,semena se uchytila a rostlo to,prostě neprůchodný ráj na zemi.Velké stromy uřezány,kořeny vytahány détikem ,ostatní na hluboko zoráno a pracně vybráno,moře práce,ale stálo to za to.Dnes se snažím to udžet v cajku,jenže sousedé tuto problematiku na svých pozemcích moc neřešejí,tak vítr a ptáci to přinášejí na můj pozemek.Musím si prostě poradit sám,sousedy neřeším,jinak spolu vycházíme velice dobře.:-)

Souhlas s Lubomírem. Kultivátor bych nepoužil i z toho důvodu, že bez následné aplikace chemie jen pomnoží růst plevele. Někdo to dělá tak, že hned po odříznutí nadzemní části potře řez Roundupem Klasik. Musí se to však udělat hned po řezu. Pokud vadí kořeny tak je to lepší vyorat pluhem pokud se tam dostaneš s větším traktorem a použít brány na vláčení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru