Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obrácený plovákový ventil

Zdravím!

Potřeboval bych něco jako je na záchodě napouštěcí ventil, ale naopak. Tedy normálně je zavřený, ale když hladina nastoupá, tak otevře. Vcelku logicky potřebuji oba konce napojitelný, tedy se závitem a ventil musí zvládnout nějaký průtok, řekněme alespoň 1m^3/h.

Netušíte, po čem koukat a co hledat?

Předmět Autor Datum
to záleží na tom na co to potřebuješ. jestli na zahradu tak tam stačí přepad
paul 30.03.2024 05:48
paul
Odflusnuti z podzemni nádrže. Přepad nevymyslim, vždycky jsem tam měl čerpadlo s plovákem, ale ty od…
bahno 30.03.2024 12:50
bahno
https://www.agrozet.cz/e-shop/uzaver-plovakovy-kompletni-d748.html?utm_source=zbozi&utm_medium=cpc&u…
nerady 30.03.2024 10:07
nerady
Jednoduchá záležitost za použití hladinového relé, kterým otevře solenoid. https://www.kvelektro.cz/…
Paron 01.04.2024 22:40
Paron
Ovšem ta cena... za to můžu mít další 4 levný čerpadla, takže takových 8 let provozu. A solenoidu by…
bahno 02.04.2024 08:12
bahno
Cenu bych neřešil, je to ale spolehlivé. A co se týká nečistot, dá se to vyřešit filtrem. Mám to rel… poslední
Paron 02.04.2024 09:45
Paron

Odflusnuti z podzemni nádrže. Přepad nevymyslim, vždycky jsem tam měl čerpadlo s plovákem, ale ty odchází jak na běžícím pásu. Ale mám tam na dně vcelku výkony čerpadlo s presskontrolem, takže by stačilo mít tam ten hladinový ventil. Řešení motorizovaný kohout a plovák jsem se chtěl vyhnout, ale asi to tak dopadne.

https://www.agrozet.cz/e-shop/uzaver-plovakovy-kompletni-d748.html?utm_source=zbozi&utm_medium=cpc&utm_campaign=AGZ_Zbozi_Srovnavac&utm_id=100

Asi jde o to zda to půjde namontovat otočené o 180 stupňů. Pokud ti jde o to vypustit celou nádrž, tak asi budeš muset vyrobit nějaký pístový uzávěr v trubce kde nahoře bude táhlo pístu napojené na plovák. Problém bude ale s utěsněním pokud nebude voda dostatečně čistá. Také by to šlo provést s nějakým elektromagnetickým ventilem a plovákovým spínačem v nádrži.

Ovšem ta cena... za to můžu mít další 4 levný čerpadla, takže takových 8 let provozu. A solenoidu bych se trochu bál kvůli nečistotám.
Jako elektronický řešení je mi jasný, s tím i poradím i levněji a případně i s bohatší funkcionalitou, mě šlo spíš o to, jestli neexistuje nějaký jednoduchý a blbuvzdorný mechanický hejble, kterým bych to vyřešil levně a elegantně. Pokud ne, holt to budu muset vymyslet jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru