Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výkup přetoků z FV elektrárny

Ahoj lidi, pořídil jsem si fotovoltaiku, a v tomto počasí mně vznikají přebytky elektřiny. Asi by bylo dobré ji prodávat. Máte někdo zkušenosti s dobrým a poctivým odkupem? Těch firem je moc, a téměř každá má nějaký fígl, jak prodejce obrat. Díky za poradu a užijte si den. Saša

Předmět Autor Datum
Záleží od koho odebiras, zda umozniluje soucasne i vykup pretoku. Pokud ne, potrebujes druhy (vyrobn… poslední
Jan Fiala 19.03.2024 14:55
Jan Fiala

Záleží od koho odebiras, zda umozniluje soucasne i vykup pretoku. Pokud ne, potrebujes druhy (vyrobni) EAN, kterym se u ERU zaregistrujes. Pak muzes prodavat komukoliv, kdo vykupuje.
Je to forma podnikani, pokud za rok presahnes (v souctu s ostatnim) limit, danis.
Dalsi problem je v pripade, ze si to rozmyslis a budes chtit pouzivat nejakou formu virtualni baterie. Pak se musis vyrobniho EAN nejprve zbavit (zrusit registraci), coz neni uplne jednoduché.

Ja funguji v nakupu i prodeji na spotu. Vzdy je yo o posouzeni spotreby vs prebytku - nekdy je vyhodnejsi virtualni bayerie, nekdy prodej. U prodeje pak zvazit formu poplatku - mesicni poplatek vs poplatek za dodanou MWh - to si musis nasimulovat. Poplatek za MWh muze byt vyhodnejsi, i kdyz je na prvni pohled vyssi. Uvedom si, ze mesicni poplatek platis celych 12 mesicu, i kdyz neprodavas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru