Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zakrýt na zimu kostru montovaného altánu?

Zdravím, letos se mi podařilo na zahradě smontovat kovový altán tak, že nejdou šrouby povolit, případně se matky v konstrukci protáčí. Vzdal jsem to, nechám kostru stát. Přes zimu bude trpět vlhkostí. Mám ji překrýt krycí plachtou? Bojím se, že ji nebo kostru vezme nějaká budoucí vichřice. Altán je ukotven v zemi.

Předmět Autor Datum
Pod plachtou bude vlhko taky a naopak v místech dotyku to nebude větrat vůbec. Za mrazu vlhkost vymr…
Karel04 07.11.2023 08:58
Karel04
Eiffelovku natírá průběžně jeden tým pořád. Myslím, že se na opakovaný nátěr dostane jednou za sedm…
nerady 07.11.2023 09:10
nerady
V létě je vlhkost taky, ale předpokádal jsem, že ne tolik jako v zimě. Je to sestava z Makra, takže…
Gogo4 07.11.2023 11:07
Gogo4
Taky jde o to, čím to chceš zakrýt. Originální plachtu si tak zničíš mnohem dřív, za pár let se stej… poslední
Karel04 07.11.2023 11:25
Karel04

Pod plachtou bude vlhko taky a naopak v místech dotyku to nebude větrat vůbec. Za mrazu vlhkost vymrzne i bez plachty a taky kdyby bylo víc sněhu, udělají se na plachtě kapsy plné těžkého sněhu a plachta může i plasknout nebo zatěžovat konstrukci. To není ničím natřené? Eiffelovka stojí venku bez plachty už 134 let, ale je natřená.

Přes zimu bude trpět vlhkostí.

A v létě vlhkostí netrpí? Nebo ten altán hodláš před každým deštěm přikrývat?

Eiffelovku natírá průběžně jeden tým pořád. Myslím, že se na opakovaný nátěr dostane jednou za sedm let. Jinak s tebou souhlasím. Vítr s holou konstrukcí by neměl pohnout. Pokud by bylo potřeba opravdu nějakou trubku ochránit nyní když už není počasí na natírání, tak koupit nějakou levnou hadici požadovaného průměru, tu podélně rozříznout a nasadit na trubku "švem" dolu.:-)

Taky jde o to, čím to chceš zakrýt. Originální plachtu si tak zničíš mnohem dřív, za pár let se stejně začne párat a trhat a konstrukce ji přežije určitě. jedině přehodit nějakou běžnou plachtu s oky, ale pak hrozí, že to všude nevyšponuješ a budou tam nahoře ty kapsy s těžkým sněhem. Já bych to neřešil, nátěr pár let vydrží a pak to holt některé léto za hodinu natřeš znova.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru