Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstranění dvousložkového tmelu "Ceys - zvládne všechno"

Zdravím,

po prvotní decentní panice se obracím se. Snad víc hlav víc ví.
Pořídil jsem tmel Ceys - zvládne všechno (bližší označením teď nevím) na zatěsnění stahovačky v autě (kdo má F1, Polo nebo Golfa, tak to zná). V jednom místě jsem potřeboval korekci, tak jsem chtěl kousek strhnout, ale onobto z toho laku prostě nejde. Chci se zeptat, poněvadž to nechci řešit nějak dramaticky s likvidací dveří auta, jestli někdo nevíte, čím by se to nechalo trochu narušit a sloupnout?
Zkoušel jsem tech. benzín a nahřát to fénem, ale nic. Početl jsem něco, že snad WD40 by to zmáklo, ale ještě jsem nezkoušel.
Není to klasický silikon. Je to dvousložkový průhledný tmel.

Díky moc za každou radu, už mám z toho trochu vítr.

P.S. pro moderátora: lepší rubriku jsem nevymyslel a auto-moto mi k chemické povaze věci nepřišlo vhodné.

Předmět Autor Datum
EIP 4693 od firmy hotair,odstraňuje lepidlá,tmely,epoxidy,živice.....
audax mobile 19.10.2023 00:20
audax mobile
A autolak to nesundá?
windowsáč 19.10.2023 00:44
windowsáč
pravdepodobne poškodí,ale predáva sa buď vo flaštičke,alebo v sprejovej forme,pokial to nanesieš nap…
audax mobile 19.10.2023 08:50
audax mobile
Tak on je to v zásadě vlastně technický benzín ve flaštičce. Čili jsem odkázán na to se s tím nějak… poslední
windowsáč 19.10.2023 16:47
windowsáč

pravdepodobne poškodí,ale predáva sa buď vo flaštičke,alebo v sprejovej forme,pokial to nanesieš napr.pomocou vatovej tyčinky na to lepidlo,nemalo by to poškodiť lak,keď sa to aplikuje len na ten lepený spoj....ono to lepidlo zmekne,neutiera sa to ako napr.farba pomocou riedidla a handry,v každom prípade s tým trebarobiť trošku opatrnejšie,ked je to na nejakom horšie prístupnom mieste.......pri zých dvojzložkových ceys lepidlách vela možností nieje,zostáva už len mechanické odstránenie pomocou mikrobrúsky,keby to bolo lepidlo na báze silikonu,tam je tých chemikálií k dispozícii viac a dása vybrať prípravok,ktorý pôsobí výlučne len na siikonový kaučuk,tu je to problém,existuje len pár výrobkov,tento je taký univerzál,potom ešte dva,ale tie sú len na konkrétne typy lepidiel a nepôsobia na nič iné....

Tak on je to v zásadě vlastně technický benzín ve flaštičce. Čili jsem odkázán na to se s tím nějak poprat. Udělal jsem pokus, že jsem to přetáhnul čerstvou vrstvou toho tmelu a zkusím to tím strhnout.
Pak kdyžtak ještě to WD40. Je fakt neuvěřitelné, že zbytek se normálně bezezbytku sloupnul a zbylo jenom to jedno místo cca 5 cm, které prostě nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru