Předmět Autor Datum
Zdravím,nemám zkušenost s tím z odkazu.O tyto věci se zajímám spoustu let,mám kamaráda který bydlí v…
Lubomír 11.10.2023 13:04
Lubomír
Zkušenosti nemám. Můj kolega asi dvě podobná zařízení vyrobil, ale vždy to bylo pro někoho kdo měl v…
nerady 11.10.2023 13:40
nerady
Za mě vyhozené peníze. Neefektivní, drahé + výkonná pila a nezdravé. Proč si zbytečně ničit zdraví?… poslední
Vla 11.10.2023 19:41
Vla

Zdravím,nemám zkušenost s tím z odkazu.O tyto věci se zajímám spoustu let,mám kamaráda který bydlí v lese a čas od času potřeboval něco pořezat.Původně jsem chtěl okopčit Logosol,mám i materiál a někde tehnickou dokumentaci originálu.Je to však velké a zbytečně pracné na pár desítek trámů,či prken.
Před dvěma lety jsem vyrobil přípravek co je v odkazu,je s tím spokojený,pod vodítko si jen na kulatinu pomocí vrutů přišroubujete ohoblovanou rovnou fošnu a řežete.PŘípravek musí být přesně zúhlovaný aby nepodřezával.Původní přípravek jsem vyrobil s kleštinou na lištu,to se neosvědčilo,je to mastné ,teče tam olej ze řetězu a uvolňuje se lišta,hrozí přetržení řetězu.Lištu jsem navrtal jako v druhém odkazu a je to OK.:-)

https://www.youtube.com/watch?v=kz3g7NB8bC8&ab_channel=Wranglerstar

https://www.youtube.com/watch?v=RSCiOX4gCrM&ab_channel=hrouda7

Zkušenosti nemám. Můj kolega asi dvě podobná zařízení vyrobil, ale vždy to bylo pro někoho kdo měl vlastní les a chtěl to na výrobu masivních lavic a stolů z půlkuláčů. Další věcí je, že si to pořizují většinou lidé, kteří mají vlastní les a nemají techniku na odvoz kulatiny z lesa. Přidávám odkaz YT, kde je k tomu tématu i zajímavá diskuse.
https://www.youtube.com/watch?v=zeF-FWMzp-s

Za mě vyhozené peníze. Neefektivní, drahé + výkonná pila a nezdravé. Proč si zbytečně ničit zdraví? Když si zajedeš na pilu, tak ti nařežou co potřebuješ. Kolik zpracuješ jako "hobík" řeziva? Chceš dělat a prknem, které bude mít na jedné straně dva cm a na druhé centík s rovinou, jako když vezmeš hada po zádech?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru