Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde je hledat uzávěr topení + výměna rád.

Dobrý den, prosím o radu. V bytě je potřeba vyměnit žebříkový radiátor. Chtěl jsem se zeptat, jestli by jste mi poradili, zda je na obrázku vidět uzávěr topení. Nemám štěstí na instalatéry co mají zrovna čas, práce mají dost. Společnost, co spravuje byty mi řekla, že nebude nutné vypouštět "stoupačku" jen uzavřít topení v bytě. + Jestli bude pak nutné odvzdušnit (což asi jo) Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pane jo, tohle je jak hrnec se špagetama. Zavřel bych pro jistotu všechny kohouty, vidím minimálně 4… poslední
ml1 11.10.2023 16:49
ml1

Pane jo, tohle je jak hrnec se špagetama. Zavřel bych pro jistotu všechny kohouty, vidím minimálně 4. Ale dalo by se předpokládat, že k topení jsou ty, od jejichž trubek vedou čidla kalorimetru.
Pak bych opatrně šrouboval, jenom povolil a čekal dokud neřestane téct, ale tak jako tak, se připravte na veškerou vodu z radiátoru a z trubek od kohoutů. Je otázkou jak rychle poznáte, že vypouštíte jen radiátor a vedení v bytě a ne celý barák, protože té vody i v tom radiátoru je docela dost.
Odvzdušnit bude potřeba, to jsem si skoro jistý, nějak tam přece musíte dostat to topné médium (kterému se nevím proč říká voda) namísto vzduchu. Spíš bude otázkou jak nejlíp se toho vzduchu zbavit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru