Předmět Autor Datum
To je podle mě normální pojišťovací ventil a u něho není závada ale princip, že občas kape - při zvý…
host 01.10.2023 22:20
host
Ten ventil patří k tomu ohřívači vody nad ním, voda se při ohřívání rozpíná.
kejki 01.10.2023 22:45
kejki
....na zimu přes to vypouštím ohřívač vody, dříve to nedělalo, poslední dobu čím dál víc, už tam mus…
romanS 02.10.2023 05:51
romanS
Buď větší spotřeba teplé vody, nebo nové pákové baterie, které při zavření dají ráz, který může vést…
kejki 02.10.2023 11:39
kejki
Dobrý den,může být jen něco usazeného na sedle ventilu.Vemte rukou za páčku a párkráte odpusťte zpru…
Lubomír 02.10.2023 14:19
Lubomír
Přesně tak. Taky jsme měli kdysi stejný problém a už jsem chtěl kupovat nový ventil. Tvrdá voda ze s…
Lukas1982 02.10.2023 15:28
Lukas1982
Doma mám jiný model,ten co se otáčí doleva,najede po části plastového závitu výš a pak rázem skočí z…
Lubomír 02.10.2023 16:38
Lubomír
Jo no. Doporučují to udělat i výrobci, preventivně alespoň 1x za rok.
Lukas1982 03.10.2023 08:36
Lukas1982
Nemáš to dobre nainštalované. Keď si všimneš otvor z ktorého to kvapká, tak vidíš, že je upravený ta…
ok 02.10.2023 05:54
ok
..tak jsem to nechal přes zimu tak, ated když mam vypuštěnou vodu, koupený ventil , bych ho zkusil v…
romanS 04.02.2024 15:45
romanS
Nejdříve povolte převlečnou matici nahoře pod nádobou.Potom vyšroubujte odtokovou trubičku z pojišťo…
Lubomír 04.02.2024 16:14
Lubomír
Nebude lepší nejprve odpojit vodárnu od elektřiny a veškerou vodu vypustit? Ty to víš a bereš to jak…
Lukas1982 04.02.2024 19:00
Lukas1982
Před zimou jsem předělával topení,krbovky s výměníkem,připojit ke stávajícímu železnému rozvodu,siln…
Lubomír 05.02.2024 01:57
Lubomír
Díky.
Lukas1982 05.02.2024 11:33
Lukas1982
konopí máznu olejem,fermež je potvora, Máš nějakou zkušenost se současnými pastami, které se použív…
čumil old 05.02.2024 18:27
čumil old
Po praktické stránce to neznám,ale podle popisu to bude něco jako lepidla na utěsnění v autech.Ta na…
Lubomír 06.02.2024 13:49
Lubomír
Docela zajímavá videa o opravách včetně vodařiny.šla na satelitech, je to tohle.
čumil old 06.02.2024 17:22
čumil old
..než něco vymamlasím, jen bych si ujistil zda chcci postupovat správně..... povolit převlečnou mat…
romanS 11.02.2024 14:07
romanS
Je to tak,nevím jak jste na tom s dílenským vybavením, ale mělo by postačit klíč,dobré sikovky,nebo… poslední
Lubomír 11.02.2024 15:21
Lubomír

Buď větší spotřeba teplé vody, nebo nové pákové baterie, které při zavření dají ráz, který může vést k odkápnutí, nebo samozřejmě může být i rozbitý. Doporučuji náhradu z Myjavy, která je sice dražší, ale podle mých zlušeností vydrží déle. Ale kapání při ohřevu vody, během kterého nikdo neodpouští vodu, je správná funkce. A jak se tu píše - hadička a nádobka, nebo svedení do odpadu je řešení. Nádobka poskytuje kontrolu, že ventil plní funkci.
Jednou mi ventil strašně upouštěl pod dřezem. A navíc kolem půlnoci. Odešel ventil v koupelně a tlak se šířil potrubím se studenou vodou. V deset sepl nízký tarif :-)

Dobrý den,může být jen něco usazeného na sedle ventilu.Vemte rukou za páčku a párkráte odpusťte zprudka trošku vody do té nádoby,většinou to pomůže,běžný problém pojišťovacích ventilů.Páčku při vytažení prudce pusťte,ať pružina silou vrátí dosedací plošku do sedla.:-)

Přesně tak. Taky jsme měli kdysi stejný problém a už jsem chtěl kupovat nový ventil. Tvrdá voda ze studny... Ve finále stačilo tu páčku párkrát "procvaknout" přesně podle popisu a bylo po problému. Taky na tom může být usazený vodní kámen, potom to správně netěsní. Rozhodně to za pokus stojí a když to nezabere, tak až potom koupit a vyměnit nový ventil.

Nemáš to dobre nainštalované. Keď si všimneš otvor z ktorého to kvapká, tak vidíš, že je upravený tak, aby sa tam pripojila rúrka (alebo hadička). Tá sa má pripojiť do odpadovej vody. V horšom prípade napr. do takej fľaše akú tam máš, ale vhodnejšie umiestnenej. Potom by si nevidel to občasné odkvapkávanie zákonite vznikajúce pri zmenách teploty vody a nedával by si takéto otázky. Mimochodom, ak stlačíš tú páčku na ventile, tak začne cez tento otvor vytekať silnejší prúd vody, ktorý slúži na prepláchnutie a odskúšanie ventilu. A to by si mal urobiť párkrát do roka.

Nejdříve povolte převlečnou matici nahoře pod nádobou.Potom vyšroubujte odtokovou trubičku z pojišťovacího ventilu,bude lepší přístup pro klíč nebo sikovky na šestihran na uzávěru.Potom přidržte na uzávěru klíčem,nebo sikovkami aby nedošlo k ukroucení ve svaru plastové přechodky pod uzávěrem a vyšroubujte zbytek co vede k nádobě.Montáž je opakem demontáže.Hlavně dobře napakujte závity aby to někde neslzelo.:-)

Nebude lepší nejprve odpojit vodárnu od elektřiny a veškerou vodu vypustit? Ty to víš a bereš to jako automatiku, ale někdo si to ve stresu nemusí uvědomit a může si zadělat na pořádný úklid :-) Jako profíka se Tě ale zeptám, jestli používáš na závity instalatérský len z konopí (koudel) nebo teflonovou pásku či nitě a jestli jemné zbrousíš před aplikací kovové závity.
Děláš to taky? Já jsem si zvykl na ty pásky, je to pohodlné, ale rozdíl v trvanlivosti kromě snažší aplikace nevím. Zatím nic nikde neteče, takže nemám názor, ale ty to znáš z praxe. Nic naštěstí nepotřebuju, jen mě zajímá názor někoho, kdo se v tom vyzná daleko víc než já.

Před zimou jsem předělával topení,krbovky s výměníkem,připojit ke stávajícímu železnému rozvodu,silné trubky na konopí prostě je to jistota,jen odvzdušňováky na teflonku.Prostě jí na některých spojích nemusím,mám tam kolena a výhybky okolo rohů,později se o něco mírně opřu a otočí se to v koleně,to konopí neudělá,prostě je to festový.Autogen doma nemám a v kvartýru jsem to nechtěl vařit elektrikou tak jsem to šrouboval.Ve sklepě mám silné dvoucoulové rozvody s různými odbočkami vařené střídavým trafem přes třicet let a netečou.
Jinak teflonka je fajn,ale někam kde se o spoj nemůže někdo opřít,co jsem kdy třeba u kámošů rozdělával ,tak co je na teflonce šlo většinou povolit rukou.Jinak závit nazubuju čelistmi hasáku,pakunk neklouže při dotahování,konopí máznu olejem,fermež je potvora,na topení,nebo horké vodě vytvrdne a pak se špatně povoluje.Vždy vše co dělám,tak to namažu,prostě jsem naučený,že může přijít doba,že to budu demontovat,pak to jde snadno.
A jen maličkost,zadavatel píše,že to má vypuštěné,tak jsem usoudil,že čerpadlo je vypnuté,ale dobrá připomínka k pracovnímu postupu,to je prvotní základ.:-)

Po praktické stránce to neznám,ale podle popisu to bude něco jako lepidla na utěsnění v autech.Ta na auta používám s velkou spokojeností,ani nevím značku,koupím na benzince tubu na co nejvyšší teplotu a přilepím,dolu to jde v budoucnu dobře.Jinak docela dobrý,těsní na vodě i oleji.Hned mě napadlo,že by na konopí podobnou službu udělal i silikonový tmel,ale nedoporučuji,nejdříve někde zkusit,třeba venku u zahradního čerpadla kde nehrozí rozplavba kvartýru.:-)

..než něco vymamlasím, jen bych si ujistil zda chcci postupovat správně.....

povolit převlečnou matici poz.1
vyšrubovat poz.2 pro lepší přístup
chytit klíčem poz.3
klíčem povolit poz.4

a vyndám celý kus po.5
pak povolim poz.6

a budu mít stary ventil venku.....

jem je tam videl konopí snad to pujde povilit

předem moc děkuji

[demonta.jpg]

romanS

Je to tak,nevím jak jste na tom s dílenským vybavením, ale mělo by postačit klíč,dobré sikovky,nebo menší hasák.Někdy to na konopí drží fest,pak to vezmu do dílny a upnu do svěráku,pak povolím.Toto nevypadá ,že by to nešlo.Hlavně opatrně a s rozvahou,nespěchat.U připojení na plast hrozí při nesprávném postupu,že něco praskne.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru