Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem překrytí mikrotrhlin ve vnitřní omítce

ahoj,
pár let zpátky nám dělali nové vnitřní omítky (na cihlové zdi). Klasika nahrubo a pak fajnová.

Protože se ale nestíhaly termíny, neměly vrstvy čas zrát a prosychat a tak se stalo, co se očekávalo, časem se objevila spousta vlasových trhlinek (určitě ne širších než 0.3 mm) které ze dvou metrů ani není vidět ale při bližším pohledu působí dost rušivě. Samotná omítka drží na zdi výborně, jen ty praskliny to hyzdí. Naše blbost, tlačili jsme na to, nebylo kde bydlet. To už je teď historie.

Letos se snažím v baráku vymalovat, tak přemýšlím, jak ty prasklinky napravit. Individuální tmelení moc nepřipadá do úvahy, je jich moc a bylo by to vidět, žádným tmelem nechytím strukturu. Samotný Primalex to taky nemá šanci překrýt. Napadlo mě před výmalbou zni přeběhnout nějakou válečkovou omítkou, např. https://www.hornbach.cz/p/valeckova-omitka-modulan-25-kg/10474867/, to by mohlo prasklinky schovat a dalo by se to asi udělat "při jednom bordelu" s následným malováním. Co vy na to, udělali byste to taky tak? Nebo nějaký jiný nápad?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
A co jen "rozleštit" namočeným filcem?
Jan Fiala 31.08.2023 10:15
Jan Fiala
zajímavá myšlenka... ono už to bylo před lety opatřeno dvěma nátěry primalexu, tak nevim no...
Framykoin 31.08.2023 13:05
Framykoin
Tím víc by se ty mikrotrhliny zarovnaly
Jan Fiala 31.08.2023 13:42
Jan Fiala
foto by nebylo?
Vla 31.08.2023 17:43
Vla
Jak říká Jan Fiala. někde kde to nebude moc "na očích", tak to vyzkoušet pouze přefilcovat. Případně… poslední
George63 31.08.2023 18:49
George63

Jak říká Jan Fiala. někde kde to nebude moc "na očích", tak to vyzkoušet pouze přefilcovat. Případně možné použít trochu naředěný akrylátový tmel a tím rovněž "přefilcovat". Ten by ty prasklinky vyplnil a na povrchu by nezůstal. A já používám na to různé opravné "filcování" i máčenou polystyrenovou destičku.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru