Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení plechové udírny

Zdravím, chci si koupit elektrickou plechovou udírnu, nicméně bych ji rád umístil do dřevěné skříně, kterou budu stavět, aby zapadla lépe na verandu a zároveň posloužila jako tepelná izolace a snížení nákladů za příkon. Udit chci v létě i zimě.
Udírna bude Kaisser nebo Homelux, obojí má topnou spirálu vepředu s kabelem a regulátorem - zde nastává otázka, zda-li při uzavření celé skříně nevznikne mezi plechovou udírnou a dřevěnou stěnou vysoká teplota, která by mohla poškodit kabeláž či elektroniku.

Celkově si to představuji tak, že vyrobím dřevěnou konstrukci, kde bude dřevo-skelná vata-dřevo, stěny tedy celkem 5cm silné, 3cm vata, celkově jako jedna velká skříň s úložným prostorem dole pro piliny/štěpku a prostorem nahoře pro udírnu. Odtah půjde skrze skříň, kouřovod nepůjde přímo nahoru, ale cca 45° do boku, cca 1.5m a nahoru cca 50cm (kvůli zastřešení verandy). Samozřejmostí jsou otvory pro vzduch ve dveřích. Vše mám navržené, jen jde o tu elektroniku/kabely.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Kouknul jsem se na udírny Kaiser a nějak nechápu dotaz, jelikož je tam topná spirála na dně a vede k…
nerady 20.08.2023 11:52
nerady
Zde je nákres: https://drive.google.com/file/d/1KPHQcTtggre1hfIEryqPnIDnRszM2yn-/view?usp=sharing L…
srn531 20.08.2023 15:50
srn531
otázka je, zda-li při teplotě 100° To budeš péct?
Cat 21.08.2023 21:40
Cat
Vše najdeš zde: Dymbox
Cat 21.08.2023 21:38
Cat
Tak použij teplotně odolné kabely, dají se normálně koupit, dělají se až do 180 stupňů (i víc, ale t… poslední
umfa 21.08.2023 22:36
umfa

Kouknul jsem se na udírny Kaiser a nějak nechápu dotaz, jelikož je tam topná spirála na dně a vede k tomu jen přívodní kabel s ovládáním, které je také ve spodní části udírny. Udírna vypadá jako nerezová a pokud bych ji chtěl dát do dřevěné bedny, tak bych si nechal určitě ovládání odkryté. :-)

Zde je nákres: https://drive.google.com/file/d/1KPHQcTtggre1hfIEryqPnIDnRszM2yn-/view?usp=sharing

Libílo by se mě, kdybych měl schovaný právě i ten přívodní kabel a ovládání, celkově v zimě by to bylo dobře zateplené a udírna by nespotřebovávala tolik na vytopení, otázka je, zda-li při teplotě 100° uvnitř udírny nebude trpět i kabeláž s ovládáním umístěná v bedně. Přinejhorším bych to musel udělat tak, jako je na obrázku, nechat výřez pro ovládání a zaizolovat kolem výřezu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru