Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baxi classic 24 málo ohřívá vodu

Dobrý den,

mám měsíc a půl v bytě namontovaný kotel Baxi classic 24 s průtokovým ohřívačem vody. Posledních pár dní se mi zdá, že nějak málo ohřívá vodu. Pár dní po instalaci stačilo mít páku ve sprše v poloze uprostřed a voda byla tak akorát teplá na sprchování, při malém otočení doleva, tzn. více na teplou, už tekla voda nesnesitelně horká. A teď ve střední poloze teče voda studená a páka baterie musí být víc jak z poloviny vytočená doleva, aby byla voda dostatečně teplá. Od samého začátku mám na kotli nastavenou teplotu vody na 45°C, nijak jsem do toho nesahal. Ale když změřím teplotu tekoucí vody, tak má maximálně 40°C, místo nastavených 45°C. Když kotel nastavím na 55°C, teploměr mi ukáže 45°C. Je to normální taková odchylka, nebo je někde chyba? Nemám s průtokovými ohřívači vůbec žádné zkušenosti a nechci hned volat servisáka, ale přijde mi divné, že hned po instalaci byla voda mnohem teplejší než teď, možná nějaký "zajížděcí režim"? V návodu nic takového napíšou, tak nevím.

Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
mám měsíc a půl v bytě namontovaný kotel Baxi classic 24 ..Ten ,kdo montoval musí tento model znát .…
E250TD 16.08.2023 09:57
E250TD
Toto sice nebude tvoj pripad, ale nieco podobne som riesil u seba...postupne sa museli paky presuvat…
fleg 21.08.2023 11:26
fleg
Klidně můžeš mít zanesené sítko na přívodu teplé vody. Zavři vodu a odmontuj baterii a následně se p…
nerady 21.08.2023 15:13
nerady
Ci je zaneseny privod teplej vody do baterie je poznat aj podla tlaku, ked pustis len horucu vodu...… poslední
fleg 21.08.2023 21:12
fleg

Toto sice nebude tvoj pripad, ale nieco podobne som riesil u seba...postupne sa museli paky presuvat viac k teplej vode, hoci sme zacinal na strede.
Problemom bol vodny kamen, ktory vyrazne rychlejsie zaniesol tu teplu cast trubiek/baterie, takze vo finale tam prudil mensi objem vody a tym bola voda chladnejsia pri rovnakom nastaveni paky.
Matne si spominam, ze ked som mal prietokovy plynovy kotol, ze som musel cistit sitka (hlavne teplej vody) na privodoch vody aj kazdy mesiac....schvalne sa omrkni, ci nie je problem v zanesenych sitkach na privode, ci v baterii.
Inak po nasadeni kondenzacneho kotla s nadobou cistim sitka 1-2x do roka, aj to uz len na bateriach.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru