Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automechanik bez praxe

Dobrý den, jsem vyučený automechanik a rád bych to začal dělat. Problém je ten tak všude chtějí někoho kdo bude dělat samostatně. Tam kam chci jít se s tím počítá. Co jsem ze školy, to je 3 roky jsem to nedělal. Rok jsem sice dělal na praxi v autoservisu ale to jsem byl spíš takový výměnkář. Sám si o sobě myslím že toho umím dost, možná by to že začátku zaskřípalo ale nějak by to snad šlo.
Co si to tom myslíte vy?

Předmět Autor Datum
Co si myslíme my je celkem irelevantní. Podstatné je, co si myslí ev. zaměstnavatel.
Kyncl 11.08.2023 21:15
Kyncl
Netuším jak je to u autoservisů, ale v některých oborech některé firmy raději berou lidi bez praxe,…
umfa 11.08.2023 23:18
umfa
Když jsem chodil do školy, tak automechanici měli praxi jako součást výuky. Opravdovou praxi, ne něj…
ml1 14.08.2023 11:30
ml1
Dneska bych asi musel hodně vzpomínat, kdybych měl přemotat motor Jé, také na průmce jsme se učili… poslední
Rce 14.08.2023 22:49
Rce

Netuším jak je to u autoservisů, ale v některých oborech některé firmy raději berou lidi bez praxe, protože nejsou zkažení špatnými návyky z minulých zaměstnání. Sice jich většinu zase vyhodí (protože se ukáže, že jsou bez praxe proto, že jsou úplně leví a nikdo je nechtěl) a lidi pak šíří konspirační teorie, že berou mladíky, vyždímají je do mrtě a ještě ve zkušební době zase vyhodí čímž báječně ušetří, ale být tebou, zkusil bych nějakého takového zaměstnavatele.

Když jsem chodil do školy, tak automechanici měli praxi jako součást výuky. Opravdovou praxi, ne nějaká školní cvičení.
Ostatně my elektromechanici taky. Dělali jsme na normálních zakázkách, no byly to spíš melouchy mistrů, pokud jsme zrovna nezapojovali škole počítačovou učebnu nebo nespravovali rozlámané židle (dobrá práce pro elektrikáře, nevím proč tohle nenosili třeba zámečníkům). Na navijárně jsme přemotávali motory lidem (mistrová rovnou říkala, že má cvičné motory, kdyby nebyly zakázky, ale že je to škoda materiálu). Takže po škole jsem byl na praxi připravený dobře. Teda aspoň jsem si to myslel. Realita byla taková, že jsem šel na průmyslovku pro maturitu a pak na vysokou. Dneska bych asi musel hodně vzpomínat, kdybych měl přemotat motor.

Samostatně to je skoro proti bezpečnosti, představoval bych si, že na takovou práci by měli být aspoň dva. A pak jeden může být zkušenější a druhý se učit. No ale šetří se, pak starý odejde do důchodu a oni nemají za něj náhradu, protože si žádnou nevychoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru