Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zateplení šikmé střechy

Dobrý den. Chci zateplit šikmou střechu mezi a pod krokve. Celková tloušťka izolace 30cm. Potom bude konstrukce z Cd profilů, parozábrana a záklop ze SDK desek. Budu používat krokvové závěsy. Prosím Vás, jak mám navázat na sebe Cd profily ve zkoseném rohu? Není tam pravý úhela není tam stěna? Měl jsem zamluveného sádrokartonáře, ale ten to odřekl a já to mám na stará kolenaudělat sám. Děkují. Dan 5

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podpora Saint-Gobain: Komu: termolisy@seznam.cz RE: Sádrokartonový podhled šikmé střechy Dobrý den,… poslední
Dan 5 25.07.2023 12:26
Dan 5

Podpora Saint-Gobain:
Komu: termolisy@seznam.cz
RE: Sádrokartonový podhled šikmé střechy
Dobrý den,
v případě konstrukce 4.70.14 (TL viz příloha) je běžně zapotřebí aplikovat krokvové závěsy navazujících ploch pod nárožní krokví (na nárožní krokvi, tak bude poslední závěs obou ploch).
Jelikož je nárožní krokev oproti zbylým krokvím pootočená, bude nutné podložit na této krokvi veškeré krokvové závěsy. Podložení se provádí běžně dřevěnými klíny či lze volit např. prkno, do kterého se krokvový závěs zapustí tak, aby následně směřoval kolmo k montážním profilům CD (zapuštění přímo do krokve nemusí být vhodné z hlediska možného statického oslabení).
Ohnutí krokvového závěsu pod nárožní krokví není vhodné.
Maximální volný přesah CD profilu za posledním závěsem může být až 25 cm (přesah samotné SDK desky by mohl být až 15 cm).
K tomuto detailu bohužel nejsou z naší strany zpracovány jakékoliv podklady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru