Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Škubačka

Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti se škubačkou na vrtačku?
Škubu 4x ročně cca 20 kuřat, proto bubnová je pro mě zbytečná.
Zajímalo by mě jak jste spokojení, popř pokud jste ji vyráběli tak z čeho a pokud máte kupovanou, jaký je prosím průměr válce a jakou délku prstů používáte.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
( rady ohledně YouTube nejsou pro mě přínosné, mám shlednuto)

Předmět Autor Datum
Škubačku na vrtačku jsem si chtěl opatřit už dávno. Jediný problém byl pro mně válec s prsty. Při př… poslední
akaš 25.07.2023 18:30
akaš

Škubačku na vrtačku jsem si chtěl opatřit už dávno. Jediný problém byl pro mně válec s prsty. Při představě, že budu stáčet plech do válce, válec vyvažovat, vrtat do něj otvory, aby se tam zapasovaly škubací prsty, mi vstávaly vlasy na hlavě. Chvíli jsem koketoval, že si válec uzpůsobím z krouhačky řepy. A když jsem hledal krouhačku a náhradní válec, narazil jsem na tyhle škubací válce https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/skubaci-valce/
V té době měli jenom ten škubací válec standard. Chvilku mi trvalo, než jsem vymyslel ukotvení vrtačky, aby se nehejbala. Nejdřív jsem jí měl ve svěráku, potom jsem vymyslel trochu jiné ukotvení. Na stěnu jsem si přidělal plech, aby peří nebylo všude. Důležité je dobře spařené peří. Když dám moc horkou vodu, tak to jde i s kůží, když je chladnější, jde to škubat dost blbě.
Když se dívám na videa s těma škubacíma válcema Dominion, tak se mi zdá, že jsou rychlejší, přestože mají míň prstů. Polovic prstů je poloviční náklad při výměně prstů, a ty prsty mají podobný průměr jako jako normální levný prsty. Ale možná tu rychlost škubání dělají zrovna ty prsty, nevím. Myslím, že délka prstů není zrovna moc důležitá. Obvykle mají kolem 8 cm plus mínus nějaký milimetr. Důležitější je šířka, aby se dala dobře dát a vyměňovat v tom válci. Tam hraje roli každej milimetr.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru