Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba dronu na natáčení

Ahoj snad mi tady někdo poradí, rád bych si postavil dron s kamerou určený k natáčení různých akcí. Nemám samozřejmě finance na profesionální DJI za 20,000 a podobně. Rád bych tedy postavil něco vlastního z dílů tady drone-racing. Rád bych věděl, jestli mi hlavně dokážete říct, zda to má cenu řešit tímto způsobem, nebo se na to dívám úplně blbě. Vypadá to, že na fyftu se kluci opravdu vyznají a návody jsou srozumitelné viz. stavba-skladaciho-dronu. Otázka je jestli to dokážu využít k natáčení nebo ne?

Předmět Autor Datum
Natacanie roznych akcii je siroky pojem. Navyse Mavic mini, ci mini2 sa da zohnat za rozumny peniaz…
fleg 26.06.2023 09:06
fleg
Taky se přikláním k DJI. Mám první generaci Mini SE fly more combo a vyšlo mě to zhruba na 10. Napro…
Potkan007 30.06.2023 08:19
Potkan007
Já bych začal tím, že bych se seznámil s pravidly co o dronech platí. https://www.odronech.cz/ https…
Yarda 26.06.2023 09:53
Yarda
Zdravím, taky jsem takto uvažoval. Pokud nemáte doma v šuplíku kameru kvality GoPro a pod, tak to je… poslední
trtr 30.06.2023 12:10
trtr

Taky se přikláním k DJI. Mám první generaci Mini SE fly more combo a vyšlo mě to zhruba na 10. Naprosto zásadní je, že mají vyřešený přenos obrazu do telefonu v reálném čase a vzdálené ovládání kamery - spuštění záznamu, zastavení, naklápění kamery. Stavět dron na koleni bude pravděpodobně znamenat, že bude muset kameru před vzletem zapnout, po přistání teprve vypnout a neuvidí, co natáčí. Navíc má velmi slušný senzor a dobrou stabilizaci, když pořídí kameru, která tohle dorovná, na dron už do těch 10, co stálo Mini SE, moc peněz nezůstane.

Zdravím, taky jsem takto uvažoval. Pokud nemáte doma v šuplíku kameru kvality GoPro a pod, tak to jeho nemá smysl řešit. Koupit hotovou malou kopteru od DJI bude lepší - má vyřešenou stabilizaci nejen pro obraz, ale také pro vlastní dron.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru