Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka a prostředek na nádobí v nádobce na leštidlo - co s tím

Zdravím a žádám o radu,

protože jsem debil, tak se mi omylem povedlo nalít v myčce nádobí Bosch do dávkovače na leštidlo gelový mycí prostředek na nádobí (něco typu jaru - takže samozřejmě pění, což je asi hlavní problém). Objemově odhadem tak 3 lžičky.

Myčku jsem zapínat zatím nezkoušel, přemýšlím co s tím. Máte nějaké rady? Napadlo mě to naředit do plna leštidlem, ale jak to dopadne si netroufám odhadnout.

Co byste s tím udělali?

Díky

Předmět Autor Datum
Zeptej se Bosche.
Kyncl 22.06.2023 16:53
Kyncl
To samozřejmě můžu, akorát odpověď bude, že je třeba to odborně vyčistit. Přijede technik, pár minut…
DSD 22.06.2023 17:02
DSD
Napadla mne ještě jedna "kutilská" věc. Zkusit tu nádobku na leštidlo schválně přelít vodou a propla…
DSD 22.06.2023 17:00
DSD
Postupoval bych podobně, s maximálně sklopenými dveřmi. A aby se "vyplaveniny" nedostaly dál do myčk…
L-Core 23.06.2023 17:35
L-Core
Jj, proplachoval jsem to z výšky proudem vody do dávkovače, z dveří jsem to vždy vybral uřízlou petk…
DSD 29.06.2023 15:30
DSD
Já měl kdysi "geniální" nápad když došly tablety dát místo tablety dávku jaru. U Tebe to bylo neúmys… poslední
Lukas1982 30.06.2023 16:50
Lukas1982

To samozřejmě můžu, akorát odpověď bude, že je třeba to odborně vyčistit. Přijede technik, pár minut pošroubuje a vezme si za to půlku zůstatkové ceny myčky. To je také důvod proč se nejprve ptám na kutilské poradně ;-)

Jj, proplachoval jsem to z výšky proudem vody do dávkovače, z dveří jsem to vždy vybral uřízlou petkou. Nicméně i po X vypláchnutích to pořád vymývá víceméně stejnou pěnu, ale není to zase něco hrozného. Už jsem se díval i na možnost demontáže dveří a vyjmutí dávkovače, ale asi to nebude nutné (viz dále).

Po výplachu jsem v myčce už myl asi 3x a neděje se nic velkého. Pojistil jsem si to trochu před mycím cyklem ještě přivřením na rozměr uřezané pěnové houbičky do dvířek leštidla, která překryje otvory kudy vytéká při dávkování a něco no nasaje do sebe, místo aby vytekla celá dávka do myčky. Zkontroloval jsem pak přítomnost pěny a její množství v průběhu programu prvního mytí a nebylo to tak moc, byla tam napěněná vrstva ve vodě dole, ale jen pár centimetrů na výšku, žádné hrnečku vař se nekonalo. Houbička trochu nasáklá jarem. Po mycím cyklu jsem vzal talíř, napustil do něj vodu a zkoušel jestli to dělá pěnu, trochu jo, ale jen málo. Přesto jsem nádobí chtěl samozřejmě opláchnout, vypnul jsem tedy dávkovač leštidla a spustil krátký program, pak už nádobí OK a žádná pěna ve vodě v myčce.

Myju teď vždy se zapnutým leštidlem na max (chci to z toho totiž dostat a jen proplachem to asi nepůjde), dávám tam vždy houbičku a dávám taky jen kousek tablety, když už tam je jar. Po mycím cyklu (který ukončím před sušením) zapnu ještě rychlý program s vypnutým dávkovačem leštidla, abych opláchl nádobí od zbytků jaru (ono je samozřejmě problém, že to leštidlo-jar dávkuje později během mycího cyklu, takže ten prostředek na nádobí trochu ulpí, proto ten dodatečný oplach). Takto to budu dělat než se vyčerpá nádobka na leštidlo, pak už to snad bude v pohodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru