Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zahradní solární sprcha

Dobrý den prosím koupil jsem z druhé ruky zahradní solární sprchu (černý plastový válec) a po řipojení k hadici z růžice kape voda , pokud zavřu přívod tak za chvilku přestane , koupil jsem i novou kartuši a dělá to stále , bylo mi řečeno ,že běžně kapou protože se voda při ohřevu roztahuje , to chápu . ale proč tedy při zavření přívodu za chvíly přestane .Dotaz zní je to normální jev , nebo mám jednat s prodejcem ,že minimálně používaná sprcha má závadu . děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takovej ten černej plastovej sloup? Tyhle zahradní sprchy se dělají jako beztlakové, takže to chován…
umfa 14.06.2023 21:35
umfa
Dobrý den nerozebiratelný černý plastový válec , kartuše průměr 25mm vyměměna a stejně kape foto vlo…
Peru 15.06.2023 16:13
Peru
Tahle bude beztlaková. Ten válec je plný vody, jak na to praží slunce, ohřívá se a stoupá nahoru. Kd…
umfa 16.06.2023 13:16
umfa
Ano souhlasím, ale ukapávání roztažností vody by mělo přes noc ustat ale kapei v noci když se ochlad…
Peru 16.06.2023 19:51
Peru
Hm, dva litry jsou opravdu moc, to se roztažností vysvětlit nedá. Teď jenom hádám, nikdy jsem to nem…
umfa 16.06.2023 21:24
umfa
výkres jsem nikde nenašel , ale je to zavařená trubka v které musí být trubka zespodu ke kartuši a z… poslední
Peru 16.06.2023 22:23
Peru

Takovej ten černej plastovej sloup? Tyhle zahradní sprchy se dělají jako beztlakové, takže to chování je normální. Pokud to tedy necrčí proudem. Když tak sem hoď fotku nebo odkaz, ať je jasné o čem se bavíme.

Tahle bude beztlaková. Ten válec je plný vody, jak na to praží slunce, ohřívá se a stoupá nahoru. Když se pákou otevře voda je přivedená dolů, vytlačuje tu teplou nahoru a ta volně přepadem nebo pod malým tlakem teče do sprchové růžice. Čili ukapávání je normální. Při ohřátí vody z 15 na 35 stupňů a při objemu nádrže 14 litrů by mělo celkem vykapat 14 L * 20 K * 0.00019 K^-1 = 0.053 L neboli půl deci (po korekci na teplotní roztažnost HDPE o něco méně).

Hm, dva litry jsou opravdu moc, to se roztažností vysvětlit nedá. Teď jenom hádám, nikdy jsem to neměl rozebrané: nevede vnitřkem té sprchy nějaká hadice nebo pružná trubka, která by protékala v nějaké rychlospojce?

výkres jsem nikde nenašel , ale je to zavařená trubka v které musí být trubka zespodu ke kartuši a z ní pak dvě trubičky , jedna je studená a druhá plní tu velkou asi spodem a vytlačuje teplou , jen mi není jasné kde se to mísí . takže spíš špatný svár , dal jsem i gumu pod kartuši jestli není zvlnění plastu větší než
jsou těsnící možnosti okroužků a nic . zkusím vypustit a podlepit kartuši silikonem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru