Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voskový olej FORTEKRYL – po týdnu stále mírně lepí

Dobrý den všem, k nátěru obroušených parket jsem použil voskový olej FORTEKRYL, výrobce tvrdí, že je vhodný mj. i na podlahy z tvrdých dřevin. Na obalu je doporučení použít na čisté dřevo 2 - 3 nátěry. Provedl jsem dva, od posledního uplynul týden při trvalém větrání. Na povrchu však zůstala mírně lepivá slabounká vrstvička vosku (cca desetiny mm) do které se ovšem velmi ochotně přilepí kdejaké smítko a skoro nejde odstranit. Zkusil jsem jednu parketu přeleštit kůží s mizivým efektem. Plocha cca 16 m2. Prosím poraďte jak postupovat - co s tím?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přebytečný olej je nutné vetřít do dřeva nebo ho odstranit z jeho povrchu (setřením štětcem nebo had…
nerady 29.05.2023 22:32
nerady
Všechno se vcuclo skoro za štetcem, max do 10min. Ale teď jde o to, jak tu podlahu dostat do použite…
Tolstejnsky 29.05.2023 22:51
Tolstejnsky
Můžeš vyzkoušet dvě možnosti ale nevím co to je za místnost, nemám zkušenosti s tímto nátěrem atd. M…
nerady 30.05.2023 14:09
nerady
hlavně tuto radu bych nebral vážně. Nerady ,tvl na čem jedeš??? Kontaktujte výrobce. A tam žádejte…
Vla 30.05.2023 21:14
Vla
Jenže nerady má pravdu,někoho napadnout bez argumentu je hloupost.Osobně mám podobné zkušenosti co u… poslední
Lubomír 31.05.2023 11:44
Lubomír

Můžeš vyzkoušet dvě možnosti ale nevím co to je za místnost, nemám zkušenosti s tímto nátěrem atd.
Můžeš vzít horkovzdušnou pistoli a podlahu nahřát a co to udělá (ne víc jak 200 stupňů) a nebo vzít nějaké ředidlo ( v tom Fortekrylu je fermež) a podlahu setřít ředidlem. Vždy bych to zkusil někde v rohu kde bude následně stát nějaký nábytek. Dle toho jak to dopadne a jak to půjde bych se rozhodl.

Jenže nerady má pravdu,někoho napadnout bez argumentu je hloupost.Osobně mám podobné zkušenosti co uvedl jako radu,restauruji různé věci ze dřeva.Vše za tepla lépe vsakuje,nebo teplem dovsákne to co zbývá na povrchu,pokud je to na bázi vosků,nebo fermeže.
Dále jak uvádí,rozpouštědlo,povrchová vrstva zeřídne a vsákne.Někdy stačí flanelový,nebo filcový kotouč,leštěním vzniká teplo a vosky vsáknou.Nejlépe se zalešťuje dřevo pomocí vydělané kůže,třeba soustružené věci nemusíte ani lakovat,kůže je za vysokých otáček vyleští do finálního lesku a hladkosti,toto jsem zjistil někdy před téměř čtyřiceti lety při soustružení váziček.Stačí stará kožená pracovní rukavice,došlo k tomu náhodou při mé práci,nyní to praktikuji i na nesoustružených věcech pomocí kožených kotoučků samodomo vyrobených.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru