Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Položení dlažby na OSB

Dobrý den,
udělal jsem na chalupě v kuchyní podlahu. Vyházel jsem staré shnilé desky a trámy a dal nové. Modřínové rámy jsem dal po 50 cm a celoplošně zaklopil deskami. Na to jsem přišrouboval 15mm osb. Přišrouboval jsem to hodně hustě. Celkem bych řekl, že se to ani nehne. Poradíte mi, jaký použít kontaktní mustek a jaké lepidlo?
Díky

Předmět Autor Datum
Budu predpokladat, ze mas vyresene veci jako hydroizolace nebo odvetrani podlahy. Jestli ne, tak ti… nový
re4zon 19.05.2023 20:01
re4zon
15mm je málo, i když se ti to nezdá, časem to bude pružit a dlažky opadají. Měly by být dvě vrstvy O… poslední
Rce 22.05.2023 00:01
Rce

Budu predpokladat, ze mas vyresene veci jako hydroizolace nebo odvetrani podlahy. Jestli ne, tak ti to brzo shnije znova, ne nadarmo se driv davala prkna s mezerou a ne desky.
Adhezni mustek jakykoliv pro nesave podklady, treba od den braven. Jeste lepsi by bylo to lehce zbrousit papirem zrnitosti 80 nebo mensi. A lepidlo pouzij jakekoliv C2TES1 nebo 2. Jestli se to ani nehne nebo jen velmi malo, tak flexibilni staci. Jestli se to hybat bude, musel bys to sterkovat specialni hmotou pro nestabilni podklady a lepit lepidlem s vlaknem, coz nechces delat a uz vubec ne platit.

15mm je málo, i když se ti to nezdá, časem to bude pružit a dlažky opadají. Měly by být dvě vrstvy OSB křížem a dobře prošroubované všude, nejen na trámech. Žádný kontaktní můstek, vyhozené peníze. Lepif Flexi lepidlem Knauf.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru