Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nejlépe ochránit auto proti korozi?

Dobrý den,
před půl rokem jsem si pořídil Toyotu Yaris 2017 a rád bych ji měl minimálně dalších 10 let i více. Můj nájezd je celkem sporadický.
Vím že se to tu možná už řešilo nebo lze najít články na toto téma ale rád usliším reálné zkušenosti z praxe.
Děda má Hyunai Getz, teď v dubnu to bylo 15 let a už má prorezlý prah na skrz, měněnou nápravnici a obecně už je auto napadené korozí na více místech.
Tak se ptám, lze výše zmíněným neduhům spolehlivě a účinně zabranit? Co jsem dělal před zimou tak stříkání dutin voskem, to je minimum co jsem dělal na každém autě ale ta Toyota nemá podběhy tak se bojím že to kamínky časem prostřílej i když tam nějakej bitumen je, ne však všude. Prodává se ve spreji, napadlo mě ty nejvíce exponovaná místa důkladně očistit a pak ošetřit. Má to cenu nebo se na to vykašlat a svěřit to nějakému servisu co udělá kompletní nástřik podvozku a nejépe komaxit nápravnice apod...?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako sám to nepraktikuju a rád si také poslechnu rady, jak se nejlépe bránit korozi, ale pokud vyjdu…
RedMaX 29.04.2023 10:36
RedMaX
"garáž je ten nejlepší způsob, jak auto před korozí ochránit" To se bohužel nedá říct, nejvíc auta r… poslední
afroman 01.05.2023 10:16
afroman

Jako sám to nepraktikuju a rád si také poslechnu rady, jak se nejlépe bránit korozi, ale pokud vyjdu z toho co jsem viděl, tak garáž je ten nejlepší způsob, jak auto před korozí ochránit, zvlášť u lidí, kteří to auto nepoužívají na denní bázi.

"garáž je ten nejlepší způsob, jak auto před korozí ochránit" To se bohužel nedá říct, nejvíc auta reznou kvůli soli v zimě a když na nich ta sůl je, tak je celkem jedno jestli rezne venku a nebo v garáži :-D Jako příklad - máme doma 24 let starou felicii, protože v garáži je jiné auto, teďka už 10 let felicie stojí venku, ale v zimě nejezdí vůbec a v dešti jen občas :-D a kromě malinko chycených zadních lemů na tom autě není žádná rez. Podvozek jako novej. Kdyby jezdila pravidelně v zimním bordelu, tak už je teď prorezlá.
Důležitý taky je neparkovat někde na trávě - vzlíná vlhkost a auto zespodu rezne

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru